Iohannis este descris in cadrul publicatiei straine ca fiind cel ce a ajutat la trimiterea dupa gratii a celui mai puternic politician roman, Liviu Dragnea, si care a adus Romania din nou in centrul Uniunii Europene.

Publicatia straina precizeaza ca alegatorii din Romania sunt chemati la urne in acest weekend si cel mai probabil ii vor acorda lui Iohannis un al doilea mandat. Actualul presedinte a fost descris ca o forta calma intr-o natiune in care se instalase haosul, cu 5 premieri care s-au plimbat la putere din 2014 si pana in prezent si cu o capitala ce s-a transformat intr-o scena a celor mai mari proteste de la prabusirea comunismului.

Bloomberg mentioneaza in cadrul articolului si decizile PSD de modificare a legilor justitiei, menite sa reduca pedepsele unor oficiali corupti, asemanand masurile cu cele din Ungaria si Polonia. De asemenea, articolul il pozitioneaza pe Iohannis ca fiind elementul ce a blocat actiunile PSD, evitand riscul unor sanctiuni din partea Uniunii Europene, sanctiuni care au fost aplicate tarilor mentionate anterior.

In premiera, anul acesta, romanii din afara tarii au la dispozitie trei zile pentru a alege presedintele Romaniei la urne, in 835 de sectii de votare. Vineri s-a putut vota intre ora locala 12,00 si ora locala 21,00, iar sambata si duminica intre ora locala 7,00 si ora locala 21,00. Alegatorii care la ora 21,00 se afla la sediul sectiei de votare, precum si cei care se afla la rand in afara sediului sectiei de votare pentru a intra in localul de vot pot sa isi exercite dreptul de vot pana la ora locala 23,59.

Citeste si:
Ce urmeaza dupa cele doua zile care au schimbat complet scena politica
Cele doua zile care au...

Astazi, pana la ora 14:00, peste 138.000 de romani au fost prezenti la urne, in strainatate, pentru a alege presedintele Romaniei.

Sursa foto: Agerpress foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ce scrie presa straina despre alegerile prezidentiale