Peste 207.000 de romani au fost prezenti la urne, in strainatate, pana sambata la ora 18,00. Acestora li se alatura aproximativ 25.200 de romani din diaspora care au votat prin corespondenta. Astfel, pana in seara celei de-a doua zile de scrutin in diaspora, au votat, in total, peste 232.000 de romani, potrivit portalului Biroului Electoral Central.

In premiera, anul acesta, romanii din afara tarii au la dispozitie trei zile pentru a alege presedintele Romaniei la urne, in 835 de sectii de votare. Vineri s-a putut vota intre ora locala 12,00 si ora locala 21,00, iar sambata si duminica, intre ora locala 7,00 si ora locala 21,00. Alegatorii care la ora 21,00 se afla la sediul sectiei de votare, precum si cei care se afla la rand in afara sediului sectiei de votare pentru a intra in localul de vot, pot sa isi exercite dreptul de vot pana la ora locala 23,59.

Dreptul de vot poate fi exercitat la oricare din sectiile organizate in afara tarii, pe baza unui document de identitate valabil in ziua votarii: cartea electronica de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate ori pasaportul diplomatic; pasaportul diplomatic electronic/pasaportul de serviciu/pasaportul de serviciu electronic/pasaportul simplu/pasaportul simplu electronic/pasaportul simplu temporar; in cazul elevilor din scolile militare, carnetul de serviciu militar.

Adresele sectiilor de votare si alte informatii despre procesul electoral sunt publicate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe in sectiunea speciala dedicata scrutinului prezidential.

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri