Biroul Electoral Judetean (BEJ) Bistrita-Nasaud a fost sesizat, duminica dimineata, cu privire la buletinele de vot tip specimen distribuite la nivelul judetului, care ar avea aplicata stampila "Anulat" chiar pe numele unuia dintre competitorii electorali, dar si cu privire la distribuirea pe o retea de socializare a unui material video de campanie, chiar in ziua celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale, potrivit Agerpres.

Prima sesizare, privind buletinele de vot specimen, a fost respinsa, iar a doua a intrat in atentia Politiei.

"A fost adresata o intampinare Biroului Electoral Judetean, formulata de catre competitorul Partidul National Liberal, care a fost respinsa, cu privire la modul in care s-a facut anularea buletinului de vot specimen in birourile electorale ale sectiilor de votare. De asemenea, am mai avut si o plangere privind o postare pe Facebook, care face trimitere la competitorul electoral Partidul Social Democrat, care a fost admisa in parte, in sensul sesizarii Inspectoratului de Politie Judetean cu privire de a face o cercetare si de a dispune, daca exista cazul, o sanctionare in acest sens", a declarat duminica Alexandru Vintila, membru in cadrul BEJ Bistrita-Nasaud.

Potrivit lui Vintila, in ceea ce priveste buletinele de vot tip specimen, acestea au fost comandate la o tipografie de catre Institutia Prefectului judetului Bistrita-Nasaud, iar membrii BEJ au stabilit ca sesizarea trebuie respinsa, pentru ca legea nu prevede cum si unde se aplica stampila cu mentiunea "Anulat", iar stampila are un singur scop, acela de a invalida documentul.

In ceea ce priveste a doua sesizare, cazul a fost preluat de Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ).

"Din cate am constatat noi, se afla o postare pe o pagina de Facebook denumita "campanieelectoralapsd2019", este un videoclip care face referire la un competitor electoral, cu mentiunea de a vota. Noi nu am putut sa stabilim cine este apartinatorul sau daca se afla in vreo culpa privind data la care a fost inregistrat respectivul material video sau cand a fost publicat, insa am admis acea plangere, in sensul sesizarii IPJ", a mentionat reprezentantul BEJ Bistrita-Nasaud.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri