Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, ii solicita primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, sa asigure o procedura transparenta pentru licitatia de achizitionare a unor tramvaie, amintind ca cele fabricate la Arad circula si in Cluj-Napoca, Arad si Oradea.

"Noi nu i-am cerut sa intervina in licitatii, ci sa se asigure ca procedura este transparenta si nu dirijata catre compania turceasca. Sa se asigure ca in caietul de sarcini nu sunt incluse prevederi menite din start sa elimine sau sa defavorizeze compania romaneasca. Cred ca nu trebuie sa se repeada sa aprobe un raport de licitatie validat de doar 6 membri ai comisiei din totalul de 13! Legea ii permite sa ceara reanalizarea ofertelor fara sa fie acuzata ca intervine in licitatie! Ii reamintesc dnei primar general ca tramvaiele fabricate la Arad circula si in Cluj-Napoca, Arad si Oradea si nu vad de ce ele nu ar fi bune si pentru Bucuresti", a scris Tariceanu pe Facebook.

Potrivit acestuia, la baza acordului de guvernare dintre PSD si ALDE a stat angajamentul de a sprijini capitalul romanesc, de a crea locuri de munca in tara si nu in afara, de a incuraja companiile romanesti.

"Chiar daca coalitia nu mai este la guvernare, acest angajament fata de romani ramane. Nu cred in coincidente. Nu cred ca intamplator in doar 2 ani doua firme turcesti au luat cele mai mari contracte de achizitii autobuze si tramvaie pentru Bucuresti, in conditiile in care firme romanesti produc aceleasi autovehicule in tara, de aceeasi calitate si cu forta de munca autohtona. Nu e inca tarziu ca o buna parte din cei 176 milioane de euro care vor fi platiti pentru tramvaie sa se intoarca in economia romaneasca", afirma Tariceanu.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri