Presedintele Klaus Iohannis considera ca toate pensiile speciale trebuie eliminate la un moment dat, pentru ca nu este normal sa avem mai multe categorii de beneficiari, dupa criterii diferite, singurul unanim acceptat fiind cel al contributiei.

”Pensiile speciale trebuie eliminate, la un moment dat. Nu putem sa avem mai multe categorii de beneficiari ai pensiilor, dupa criterii diferite. Criteriul contributivitatii este unanim acceptat si acolo trebuie sa ajungem”, a declarat presedintele, raspunzand unor intrebari ale jurnalistilor, scrie Hotnews.

Comisia pentru munca a Camerei Deputatilor urma sa reia dezbaterile cu privire la doua proiecte de lege referitoare la pensiile speciale, initiate de PNL si, respectiv, USR.

Liberalii sustin eliminarea pensiilor, cu exceptia celor militare. Proiectul PNL propune eliminarea pensiilor de serviciu pentru deputati si senatori, judecatori si procurori, personalul auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor, politisti, functionari publici cu statut special, functionari publici parlamentari, pentru membri ai corpului diplomatic si consular al Romaniei, membri ai Curtii Constitutionale si personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviatia civila din Romania, cu exceptia pensiilor militare.

In cazul USR, acestia propun abrogarea pensiilor speciale, cu exceptia pensiilor militare si ale magistratilor, care vor fi plafonate la nivelul ultimului salariu de baza brut lunar din ultima luna de activitate.

Citeste si:
Iohannis, despre coronavirus: Nu există niciun motiv real de panică
Iohannis, despre coronavirus:...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Liderii PLUS, supărați pe Nicușor Dan după ce a bătut palma cu PNL
Setari Cookie-uri