Agentia de rating Moody's spune ca alegerile anticipate au un efect pozitiv pentru ratingul de tara al Romaniei, scrie ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, pe pagina sa de Facebook.

"Alegerile anticipate, efect pozitiv pentru ratingul de tara. Din primul moment am comunicat transparent si permanent cu investitorii, agentiile de rating, partenerii nostri institutionali. Tot ce am anuntat este credibil. Nu umblam cu minciuni. Planul nostru de a reduce deficitul bugetar pe termen mediu si comunicarea transparenta au inceput sa aiba efecte pentru romani. Dobanzile scad in fiecare zi. Un deficit bugetar mai mic inseamna inflatie mai mica si dobanzi mai mici pentru romani. Ieri (joi, 13 februarie 2020 - n. r.) inca o veste buna pentru guvernul PNL. Agentia de rating Moody's spune ca alegerile anticipate au un efect pozitiv pentru ratingul de tara. La fiecare intalnire cu investitorii am explicat foarte clar de ce Romania are nevoie de alegeri anticipate si acum avem rezultatele comunicarii permanente si credibile", sustine ministrul, conform Agerpres.ro.

Oficialul noteaza ca Romania are sustinerea si increderea investitorilor, a agentiilor de rating si partenerilor institutionali din Uniunea Europeana si SUA.

"Este, cred, primul exemplu in istorie cand o tara trece printr-o situatie politica dificila, cu o economie care a fost capusata de socialisti aproape un deceniu, dar care are sustinerea si increderea investitorilor, a agentiilor de rating si a partenerii institutionali din UE si SUA. Guvernul PNL a facut din nou ca Romania sa conteze. Urmeaza lucruri fantastice pentru romani. V-am promis si asa vom face", precizeaza Citu.

In prezent, conform datelor publicate pe site-ul Moody's, rating-ul atribuit Romaniei este Baa3, cu perspectiva stabila.

Citeste si:
PSD: Liberalii au declanşat premeditat criza politică. Acum fug!
PSD: PNL a declanşat...

Sursa foto: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
UE nu intenționează, încă, să instituie restricții de călătorie
Setari Cookie-uri