Data alegerilor locale, aproape decisă. PSD își dă acordul

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că şi social-democraţii sunt de acord, în principiu, cu data de 27 septembrie pentru organizarea alegerilor locale.

"Avem o prelungire a mandatelor aleşilor locali până la data de 1 noiembrie (în proiectul de lege depus la Parlament - n.r.). În principiu, şi noi suntem de acord cu data de 27 septembrie (pentru alegerile locale - n.r.). Avem o singură problemă, că nu mai înţelegem mesajele venite de la Guvern - se cere o prelungire cu 30 de zile (a stării de alertă - n.r.), asta înseamnă până pe 15 iulie. Dacă ne uităm la calendar, deja intrăm în perioada de strângere de semnături. Cred că Guvernul ar trebui o dată să hotărască: avem pandemie, nu avem pandemie, ţinem alegeri, nu ţinem alegeri, fiindcă vânturăm nişte date şi nişte scenarii fără să explicăm oamenilor, că nu e un simplu lucru că anunţăm o dată, înseamnă campanie electorală, respectarea legii, strângerea de semnături, depunera de candidaturi", a spus Ciolacu într-o conferinţă de presă organizată la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional.

El a adăugat că aşteaptă motivarea Curţii Constituţionale pentru a şti foarte clar cine va stabili data alegerilor - Guvernul sau Parlamentul.

"Din comunicatul CCR am văzut că poate şi Guvernul, şi Parlamentul", a menţionat el.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri