Președintele României, Klaus Iohannis, a reluat îndemnul către români pentru respectarea măsurilor de prevenție a răspândirii coronavirus, precum purtarea măștilor și menținerea distanței sociale. El a reliefat că nu se dorește reimpunerea unor măsuri mai dure, de aceea îndeamnă la respectarea normelor minimale actuale.

”Sunt îngrijorat, pentru că am văzut în ultimele zile un număr mare de noi pacienți infectați cu noul virus. S-a renunțat la multe restricții și s-au luat acele măsuri de relaxare. Virusul nu pleacă în vacanță și nici în concediu, este în comunitate. Nici dacă votează sau nu votează Parlamentul sau opoziția. Am constatat că în zona politică, mai ales în așa-numita opoziție, apar afirmații și poziții dintre cele mai ciudate și nepotrivite pentru această perioadă. Dragi români, feriți-vă de virus! Au rămas în vigoare măsuri simple, de bun simț și foarte importante”, a precizat Iohannis.

Masca vă protejează și îi protejează pe ceilalți. Distanța trebuie păstrată peste tot unde se poate, igiena mâinilor este extrem de importantă.

El a arătat că autoritățile nu doresc reimpunerea unor măsuri de restricție, pentru că se dorește revigorarea activității economice și redarea unei vieți ”cât de cât normale” românilor.

”Dar această nouă normalitate nu poate să fie un succes fără respectarea acestor norme minimale. Cred că sunt norme minimale, dar epidemiologii ne spun că sunt foarte importante, așa că vă rog să le respectați”, a adăugat șeful Statului.

Cel mai recent bilanț din România araată că, până în data de 18 iunie, pe teritoriul țării, au fost confirmate 23.080 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). În ultimele 24 de ore, au apărut 320 de noi cazuri de coronavirus.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Promo Wall-Street

Setari Cookie-uri