Într-o comună din Constanța candidează doar primarul PSD, în funcție de 12 ani

Într-o comună din Constanța există un singur candidat la alegerile locale din septembrie și o singură listă de consilieri locali. Candidatul unic la scrutinul din 2020 este actualul primar al localității, Gabriela Iacobici (PSD), în funcție din 2008, scrie G4Media.

La alegerile din 2016, Iacobici a obținut 100% din voturile valabil exprimate ale localnicilor, adică 585 voturi din cei 944 de localnici înscriși pe listele locale (66,10% prezență la vot).

Iacobici este soacra șefului Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, Gill Julien Grigore Iacobici. Fiica și soțul primarului au fost trimiși în judecată de DNA, în anul 2011, pentru fraudarea fondurilor europene și, ulterior, condamnați definitiv de Curtea de Apel Galați la închisoare cu suspendare, conform comunicatului instituției Anticorupție.

Ambii au primit câte 3 ani de închisoare cu suspendare și un termen de încercare de 5 ani pentru folosirea sau prezentarea de declarații false în urma cărora au obținut pe nedrept fonduri europene prin Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit și au fost obligați să plătească instituției daune materiale de aproape 2 milioane de lei.

În plus, șefii din Constanța ai PMP și USR, Claudiu Iorga Palaz și Remus Negoi, au declarat că nu au găsit candidați dispuși să intre în cursa electorală împotriva primarului în funcție din localitatea Grădina.

Citeste si:
Un fost deținut infectat cu HIV a mușcat un polițist
Un fost deținut infectat cu...

Sursa foto: Facebook/Gabriela Iacobici

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri