Ludovic Orban: În locul domnului Ciolacu nu aş deschide subiectul mineritului

Ludovic Orban a declarat la Reghin, că dacă ar fi în locul liderului PSD, Marcel Ciolacu, nu ar deschide subiectul mineritului, fiindcă ar fi ca şi cum "ar vorbi de funie în casa spânzuratului".

"Eu în locul domnului Ciolacu nu aş deschide subiectul mineritului, pentru că ar fi ca şi cum ar vorbi de funie în casa spânzuratului. Noi avem un proiect, Compania Energetică Hunedoara, de recrutare a activelor profitabile, în care există cele două care sunt profitabile şi care se ştie foarte bine că pot să genereze profit. Problema este că ne-au lăsat o moştenire, nişte datorii uriaşe, care au fost agravate şi mai mult de acordarea unui ajutor de stat, fără aprobarea Comisiei Europene şi fără respectarea legislaţiei concurenţei de la nivel european, care au trebuit rambursate, Complexul Energetic Hunedoara provocând dificultăţi suplimentare în salvarea acestui combinat. Noi am discutat la nivelul Comisiei Europene, am pregătit planul nostru, vom adopta un memorandum, practic, vom arăta cum reuşim să regrupăm toate activele profitabile din actualul Complex Energetic Hunedoara, pentru a constitui o societate care să aibă capacitatea să se dezvolte", a declarat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

El a făcut referire la declaraţia lui Marcel Ciolacu potrivit căreia "PSD nu va permite ca vreo mină să fie închisă", nici mina Lupeni, nici Lonea. Prim-ministrul a spus că PSD a folosit minerii doar "ca să planteze panseluţe când a avut nevoie de ei sau să-i disponibilizeze".

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, în timpul unei vizite în judeţul Hunedoara, că nu va permite ca vreo mină să fie închisă şi că va face demersuri pe lângă familia social-democrată europeană să sprijine, la nivelul Comisiei Europene, alocarea de fonduri europene substanţiale pentru programele dedicate zonelor carbonifere în tranziţie, aşa cum este şi Valea Jiului.

Citeste si:
Orban: Dacă mi-ar fi ieșit vreun fir de păr alb, ar fi fost din...
Ludovic Orban: Dacă mi-ar fi...
Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri