EXCLUSIV | Alin Burcea, proprietar Paralela 45: Trebuie continuat programul de restaurare a clădirilor vechi din București

Câteva zile ne mai despart de alegerile electorale. De la promisiuni la îndeplinirea acestora calea nu este întotdeauna lungă, însă de cele mai multe ori devine întortocheată. Problemele cu care se confruntă Bucureștiul nu sunt noi și au fost sesizate în nenumărate rânduri de diferite persoane. Lipsa parcărilor, dar și traficul infernal sunt cele mai contestate situații cu care se confruntă bucureștenii. În cadrul proiectului lansat de wall-street.ro, Alegeri locale 2020: promisiuni versus așteptări, antreprenorul Alin Burcea, proprietarul agenției de turism Paralela 45, aduce încă o dată în discuție lipsa parcărilor din capitala „sufocată de mașini”, dar și problema oamenilor străzii și a câinilor vagabonzi.

”O problemă gravă a Capitalei o constituie parcările. Cred că trebuie să se ofere facilități pentru cei care construiesc parcări, să fie stimulați să le construiască. Bucureștiul este sufocat de mașini”, menționează Alin Burcea.

În plus, proprietarul Paralela 45 trece în revistă șase mari indicatori, prin care Bucureștiul ar putea să își merite standardul de capitală europeană, după cum urmează:

  • Canalizare și străzi asfaltate;

”Pentru ca un oraș sa fie “prosper”, trebuie, în primul rând, să aibă canalizare peste tot și străzi asfaltate. Încă mai avem situații, în sectorul 5, de exemplu, de străzi fără canalizare și asfalt”, a adăugat antreprenorul.

  • Oamenii străzii și înmulțirea acestora;

”Trebuie să nu mai existe oameni ai străzii. Nu poți să te prefaci că ei nu există. Problema lor poate fi rezolvată prin construirea unor centre unde să aibă o viață normală”, a mai spus Burcea.

Citeste si:
[VIDEO] Alin Burcea, despre turismul în 2021: cu sau fără pașaport...
VIDEO Alin Burcea, despre...
  • Câinii vagabonzi, prezenți în toate zonele orașului;
  • Existența cât mai multor spații verzi, în ”măsura disponibilităților”;
  • Străzi luminate pe tot parcursul nopții;
  • Existența mai multor mijloace de transport în comun pe parcursul nopții.

Ce proiecte ar trebui continuate în actualul București

Deși a enumerat o serie din problemele pe care Capitala le are și pe care edilii încearcă să le rezolve, Alin Burcea susține că există și inițiative care ar trebui dezvoltate. Antreprenorul a amintit despre proiectul restaurării clădirilor vechi, care ajută, pe de o parte, la creșterea nivelului de siguranță al bucureștenilor, iar pe de altă parte, stimulează turismul în Capitală.

Trebuie continuat programul de consolidare, renovare sau restaurare a clădirilor vechi și frumoase din București.

Tot în ideea impulsionării turismului în București, Burcea a propus crearea unui Centru de Informare Turistică.

„Bucureștiul turistic are nevoie de un Centru de Informare Turistică, unde turiștii să se poată informa și să fie în același timp și un punct de sprijin dacă aceștia au o problemă”, a explicat Burcea.

Citeste si:
Earlybooking pentru vacanța de vară: oferte pentru concediul din 2021
Earlybooking pentru vacanța...

Mai mult decât atât, Alin Burcea a mai spus că este importantă continuarea proiectului cu autobuzele suspendate, dar și apariția Bucureștiului la expozițiile internaționale de turism, ”ca să se facă cunoscut”.

Îmi doresc să se termine renovarea clădirii din Bd. Elisabeta 29-31, începută acum doi ani și oprită. Suntem proprietarii spațiului de la parter și plătim chirie sume importante în alte clădiri. Trebuie să se termine urgent acest proiect.

Nu în ultimul rând, Alin Burcea a comentat gestionarea crizei de COVID-19 în România, acesta contestând încurcăturile produse în Direcțiile de Sănătate Publică din București și din țară.

”Cred că cea mai gravă problemă a acestei perioade a fost funcționarea proastă a DSP-urilor. Nemulțumirea noastră, a tuturor, este că nu ni se răspunde la telefon. Nu e de competența Primăriei, dar poate fi gândit un proiect pentru urgențe, la modul general. Este extrem de important să ai unde să suni, să ți se răspundă, să ți se dea indicații într-o problemă”, a explicat Alin Burcea.

Citeste si:
Cum pot merge românii în vacanță în Grecia, din 16 aprilie
Românii care vor să meargă în...

„Alegeri locale 2020: promisiuni versus așteptări” este proiectul editorial lansat de wall-street.ro, în care stăm de vorbă cu candidații la primărie din țară, pentru a afla ce promit, dar și cu antreprenorii din orașele României, pentru a scoate la iveală nevoile mediului de afaceri.

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri