Nicușor Dan se testează luni pentru coronavirus

Primarul general ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că se va testa în cursul zilei de luni pentru a afla dacă este infectat sau nu cu noul coronavirus, informează Agerpres.

"Am fost într-o emisiune tv, miercuri (...). Nu intru în definiţia contactului, dar aseară am aflat informaţia şi în cursul zilei de astăzi (n.r. - luni) am să mă testez", a precizat Nicuşor Dan.

Întrebat de ce nu a ales să se izoleze până la aflarea rezultatului testului, Nicuşor Dan a arătat că nu intră în categoria contacţilor direcţi.

"Există nişte normative care reglementează această chestiune. Conform definiţiei de caz nu sunt contact direct, nu am această obligaţie legală. În cursul zilei de azi o să fac testele. (...) Nu o să fac teoria contactului direct, care depinde de momentul în care acest contact a avut loc, însă în acest moment cadrul legal nu mă obligă să fac nimic. În mod voluntar eu voi merge să vă testez", a mai spus el.

Luni dimineaţa, premierul Ludovic Orban a solicitat testarea pentru coronavirus, după ce una dintre persoanele alături de care s-a aflat în acelaşi platou de televiziune, în cursul săptămânii trecute, a fost confirmată pozitiv.

Şi Nicuşor Dan a fost în platoul respectivei televiziuni, săptămâna trecută, dar a precizat că nu intră în categoria contacţilor direcţi.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri