”Șmecheria” care le aduce unor parlamentari 1.000 de euro în plus din banii contribuabililor

Un proiect inițiat de Florin Roman, liderul grupului PNL, ce prevede introducerea unor noi diurne de transport și cazare pentru angajații ASF i-a adus acestuia o serie de acuzații din partea liderului USR București, Claudiu Năsui, care consideră că vizați de aceste beneficii sunt ”bugetarii de lux care conduc ASF-ul și care au deja salarii astronomice de peste 50.000 de lei net pe lună”. Liderul USR arată într-o postare pe pagina sa de Facebook că de această procedură, pe care o consideră o ”șmecherie” profită și unii membri ai parlamentului, nominalizând 7 dintre ei, aleși pe listele București și Ilfov.

Claudiu Năsui explică faptul că diurnele pe care Florin Roman le adaugă celor din conducerea ASF funcționează fix precum cele din Parlament.

”Ce se întâmplă în parlament? Parlamentarii care nu au domiciliul în București și Ilfov primesc suplimentar față de indemnizație încă 4.800 de lei pe lună „diurnă de cazare”. Parlamentarii au fost foarte generoși cu ei înșiși din banii contribuabililor”, precizează Năsui.

Întrebat de către Florin Roman de unde știe că angajații ASF își vor muta domiciliul din București ca să beneficieze de diurnă, acesta oferă exemplul unor parlamentari din București și Ilfov despre care precizează că au apelat la această schemă.

”Am decis să mă uit la parlamentarii de București sau Ilfov care au făcut șmecheria plasării domiciliului în alt județ pentru a încasa 1.000 de euro net în plus pe lună de la stat. Sunt nu mai puțin de 7 parlamentari de București și Ilfov care au domiciliu oficial în alt județ și care încasează 4.800 de lei net pe lună ca „diurnă de cazare”. Sunt 5 de la PSD, unul de la PNL și unul de la Pro România”, precizează Năsui, publicând următoarea listă:

  • Aida-Cristina Căruceru (PSD) - Mehedinți
  • Gabriela-Maria Podaşcă (PRO România) - Galați
  • Oana-Consuela Florea (PSD) - Constanța
  • Mirela Furtună (PSD) - Tulcea
  • Petre-Florin Manole (PSD) - Ialomița
  • Ovidiu Alexandru Raeţchi (PNL) - Brașov
  • Robert-Marius Cazanciuc (PSD) - Prahova

”Toți sunt aleși în circumscripția București sau Ilfov și sunt deci, în teorie, reprezentanți ai Bucureștiului sau ai Ilfovului, dar care încasează suplimentar și diurna de cazare.Într-o țară care practică cele mai mari biruri pe salariul minim din toată Europa, nu este normal să existe aceste portițe prin care oameni sus puși să poată abuza de sistem și să-și mai adauge la venituri încă 4.800 de lei net pe lună din banii contribuabililor”, adaugă Năsui.

Citeste si:
Nicușor Dan depune plângere penală împotriva primarului Sectorului 5
Nicușor Dan depune plângere...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri