Tribunalul Bucureşti a admis acţiunea USR şi a dispus anularea unei hotărâri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti din iulie 2019 privind un proiect de reabilitare peisagistică a Parcului Cişmigiu.

„Tribunalul Bucureşti respinge mutilarea Parcului Cişmigiu. Alături de colegii mei din USR Bucureşti, la iniţiativa lui Alexandru Gâdiuţă şi a colegei Ana Ciceală, am contestat la Tribunalul Bucureşti mutilarea Parcului Cişmigiu, pe care a propus-o Consiliul General al Municipiului Bucureşti, în mandatul Gabrielei Firea, prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 395/31.07.2019. Proiectul ar presupune amplasarea de noi spaţii comerciale în parc, lăţirea aleilor existente şi amenajarea de noi alei în zone unde la acest moment există arbori plantaţi. Am contestat diminuarea nelegală a spaţiului verde şi atingerea adusă unui monument istoric, precum şi lipsa avizului din partea Ministerului Culturii pentru intervenţii asupra unui obiectiv de patrimoniu protejat", a anunţat pe Facebook avocatul Dumitru Dobrev, membru al USR, conform Agerpres.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă, însă suspendă executarea proiectului până la soluţia definitivă a cererii USR de anulare a Hotărârii.

"Nivelul de protecţie a parcului este maxim, iar intervenţiile sunt permise numai pentru conservarea spaţiilor, construcţiilor şi plantaţiei valoroase existente, cu interzicerea oricărui alt tip de intervenţie", mai spune Dumitru Dobrev.

În iulie 2019, CGMB a aprobat indicatorii tehnico-economici privind un proiect în valoare de aproximativ 10 milioane de euro, care prevedea reabilitarea peisagistică a Parcului Cişmigiu.

Proiectul a fost contestat de USR, PNL şi o parte a societăţii civile, pe motiv că a fost încălcată transparenţa decizională, iar prin lucrările aprobate se vor face defrişări de arbori, vor fi betonate alei şi se va mări numărul spaţiilor comerciale.

În replică, Gabriela Firea declara, în septembrie 2019, că proiectul de restaurare a Parcului Cişmigiu nu vizează înfiinţarea unor noi spaţii comerciale sau defrişări de arbori pentru realizarea de restaurante şi a anunţat că îi va da în judecată pe cei care continuă astfel de "minciuni".

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri