PMP cere dezbaterea legii privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor și primarilor

Partidul Mişcarea Populară cere convocarea Birourilor permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru dezbaterea în plen a legii privind eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari şi primari, a anunţat, marţi, preşedintele PMP, Eugen Tomac.

"PMP azi va depune din nou o solicitare prin care cere convocarea BPR şi aducerea în plen a legii prin care cerem eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari şi primari. Aceasta este soluţia, eliminarea, pentru că demisia şi-a dat-o şi Dragnea şi mulţi alţii, dar pensiile au rămas", a scris Tomac, pe Facebook.

Preşedintele PMP a adăugat că a fost singurul parlamentar care a renunţat la acest drept.

"Eu mi-am dat demisia din Parlament anul trecut, nu anul acesta cu zece zile înainte de alegeri, dar nu le pot spune oamenilor că, odată ce mi-am dat demisia, nu voi avea pensie specială. (...) Ceea ce am făcut totuşi pentru a nu beneficia de pensie, am declarat în plenul Camerei Deputaţilor, cerând să se consemneze în stenogramă, care se publică în Monitorul Oficial, că renunţ la acest drept. Am fost singurul parlamentar care a făcut asta!!!", a completat Eugen Tomac.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, şi liderul deputaţilor social-democraţi, Alfred Simonis, au anunţat luni că vor demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială.

Citeste si:
INFOGRAFIC | Cât au cheltuit politicienii pentru reclamă în social...
INFOGRAFIC | Cât au cheltuit...

Totodată, preşedintele USR, Dan Barna, a informat că deputaţii şi senatorii partidului îşi vor depune demisia din Parlament marţi, pentru a nu face parte dintre cei care vor primi pensie specială.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri