Cine sunt liderii partidului AUR - Alianţa pentru Unirea Românilor

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor a luat, dupa numararea a 95% din voturi, un scor neașteptat: 9,09%. Rezultatul este suprizător pentru un partid nou înființat, scrie G4Media.ro. Cine sunt liderii partidului AUR?

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a fost înființată, în septembrie 2019, de George Simion (foto), cunoscut ca fondator al platformei Acțiunea 2012 care militează pentru unirea cu Republica Moldova.

Co-președinte al partidului este Claudiu Târziu, aflat o vreme în conducerea Coaliției pentru Familie și vârf de lance la referendumul din octombrie 2018. În partid și-a găsit locul și Dan Tănasă, unul dintre personajele cheie ale violențelor din Valea Uzului, din iunie 2019.

Alianța pentru Unirea Românilor se definește ca un partid care își propune „să fie rezultatul unificării forțelor românești care urmăresc să servească interesele poporului român”, iar doctrina AUR „se sprijină pe patru piloni: familia, patria, credința, libertatea”.

Participant la manifestațiile unioniste din Republica Moldova și România, George Simion a intrat în atenția publică mai ales în 2015 și 2016.
În 2015, a fost expulzat din Republica Moldova, cu interdicția de a nu mai intra în țară timp de 5 ani.

Citeste si:
AUR critică Bugetul: Este bugetul Coaliției de guvernare, nu al...
Mircia Chelaru, AUR: Este...

Claudiu Târziu, co-președinte AUR, a fost membru al Consiliului Național de Coordonare al Coaliției pentru Familie în perioada de strângere a semnăturilor pentru modificarea Constituției și una dintre vocile pro-referendum. Claudiu Târziu a fost director și fondator la revista Rost.

Un alt reprezentant al AUR, candidat la Camera Deputaților în Mureș, Dan Tănasă despre care Sputnik scrie că „este un blogger român care apără, în articolele sale, drepturile românilor din Ținutul Secuiesc”.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri