În contextul în care vaccinurile anti-COVID-19 sunt la mare căutare (şi) în SUA, oraşul american Philadelphia s-a regăsit în mijlocul unui scandal, după ce autorităţile locale au încredinţat mii de doze unei organizaţii conduse de un tânăr student, care şi-ar fi vaccinat mai mulţi amici, altfel neeligibili pentru a beneficia de vaccin.

Conform Agerpres, tânărul antreprenor, Andrei Doroshin, student la universitatea Drexel, a recunoscut într-un interviu acordat canalului NBC că a "făcut greşeli" şi că şi-a vaccinat personal patru prieteni, sâmbăta trecută, dar a asigurat că a făcut acest lucru doar pentru că dozele erau "pe cale să expire" şi nu s-a găsit în timp util nicio persoană eligibilă.

Asociaţia lui Doroshin, 'Philly Fighting Covid', creată în 2020 cu un "grup de voluntari" în răspuns la pandemie - potrivit site-ului său -, a fost suspendată de primăria din celebra metropolă din statul Pennsylvania, iar şeful serviciilor sanitare municipale, Thomas Farley, şi-a exprimat "a posteriori regretul" de a fi cooperat cu organizaţia tânărului, transformată recent în societate cu scop lucrativ.

Asociaţia s-a implicat mai întâi în testarea pentru noul coronavirus, iar în ianuarie a organizat primul mare centru de vaccinare din oraş, vaccinând circa 6800 lucrători din domeniul sanitar, care au prioritate la imunizare.

Procurorul din Philadelphia, Larry Krassner, i-a îndemnat pe cei care au informaţii despre Philly Fighting Covid să contacteze procuratura, dar nu a evocat eventuale investigaţii.

Durata de viaţă a vaccinurilor anti-COVID puse la punct de Pfizer/BioNTech şi de Moderna este foarte limitată, odată deschise fiolele în care sunt transportate, iar pe teritoriul SUA au mai fost semnalate şi alte cazuri de doze administrate unor persoane "neprioritare" - în SUA au prioritate la vaccinare cei peste 65 de ani şi lucrătorii din domeniile cele mai expuse coronavirusului - tot pentru a nu "risipi" preţioasa poţiune.

Potrivit media americane, şase automobilişti din statul Oregon au fost vaccinaţi marţi, după ce au fost prinşi în aceeaşi furtună de zăpadă cu o echipă de profesionişti din domeniul medical care mai aveau doze de vaccin pe cale să expire.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri