Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, luni, că Jandarmeria a decis din proprie iniţiativă să se implice în asigurarea ordinii publice în faţa Spitalului Foişor în momentul în care a avut loc evacuarea pacienţilor.

"Ca să lămuresc public când şi în ce condiţii a fost chemată Jandarmeria pentru menţinerea ordinii publice, responsabilitatea asigurării măsurilor de pază de la respectiva activitate revenea firmei de pază. În condiţiile în care ei se vedeau depăşiţi de situaţie, aveau obligaţia să solicite sprijin Poliţiei şi Jandarmeriei. Din păcate, nimeni nu ne-a solicitat acest lucru şi din proprie iniţiativă unitatea de jandarmi a decis să participe şi să se implice în asigurarea ordinii şi liniştii publice în faţa spitalului Foişor, fără să fie solicitaţi la acest lucru. În consecinţă, rolul Jandarmeriei a fost acela de a asigura protecţia celor care erau în situaţia de a fi externaţi", a spus Bode, la Parlament.

El a susţinut că orice secretar de stat şi orice ministru poate fi înlocuit la decizia premierului, întrebat dacă se va face o analiză în cazul şefului DSU, Raed Arafat. Ministrul a precizat că vineri a discutat în permanenţă cu Raed Arafat.

"Decizia noastră a fost una cât se poate de corectă, de a asigura un număr suplimentar de paturi ATI, pentru că nu doar la Foişor am făcut acest lucru. Avem patru TIR-uri cu paturi ATI în funcţiune, cel de-al cincilea are o defecţiune tehnică. În aceste zile va fi remediată această defecţiune în afara ţării, la firma furnizoare, şi va pleca în această săptămână la Piatra Neamţ", a mai spus Bode.

Ministrul de Interne a reiterat că decizia cu privire la modul în care au fost externaţi pacienţii a aparţinut medicului curant, pacienţilor şi familiilor acestora. El a susţinut că transportul pacienţilor ar fi trebuit făcut cu ambulanţe, însă a arătat că numărul acestora nu era suficient.

"Imaginea pe care am văzut-o cu toţii vineri seara nu face cinste sistemului de sănătate publică din România", a spus Bode.

El i-a criticat şi pe cei care au protestat la Spitalul Foişor.

"Acolo nu au tras de tărgi nici aparţinătorii, nici reprezentanţii mass media, nici medicii, acolo acel circ de care vorbiţi l-au provocat aşa zişii protestatari, spun aşa zişii protestatari pentru că ştiu de unde au venit, de la o spălătorie de peste drum, şi s-au trezit dintr-o dată că sunt nemulţumiţi de măsurile de protecţie sanitară. În regulă, dreptul de a protesta liber este garantat, dar de aici la a face acest circ este cale lungă. Era vorba despre oameni externaţi, oameni bolnavi, care erau transferaţi la altă unitate spitalicească, ceea ce nu cred că le dădea dreptul celor care protestau să facă acel circ. Elegant ar fi fost ca pentru fiecare pacient să existe o ambulanţă care să intre în curtea spitalului şi să-i transporte fie acasă, fie la altă unitate spitalicească", a afirmat Lucian Bode.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri