Vicepremierul Dan Barna, copreşedinte USR PLUS, a declarat că va aborda în cadrul şedinţei coaliţiei propunerea ca eliberarea actului de identitate să nu fie condiţionată de specificarea adresei de domiciliu.

"Un alt element important pe care îl vom discuta la coaliţie şi îl vom propune colegilor noştri este acela de a nu mai avea, cum e situaţia foarte multor state europene, de a nu mai avea domiciliu pe cartea de identitate, de a desface această legătură, cumva artificială, în care identitatea omului este condiţionată de existenţa domiciliului pe cartea de identitate, pentru că asta ar permite şi o participare la vot mult mai flexibilă şi mult mai firească", a arătat Barna, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Parlamentului.

Precizările au fost făcute la finalul şedinţei Biroului Naţional al USR PLUS. Barna a menţionat că în marea majoritate a ţărilor domiciliul "nu este o componentă" a identităţii persoanei, scrie Agerpres.

"Asta vrem şi noi, să nu mai fie condiţionată existenţa domiciliului, să nu mai fie pe cartea de identitate, deci elementele definitorii ale identităţii să nu mai cuprindă şi domiciliul. Că poate să aibă şi un efect electoral, asta urmează să vedem în reglementare. Oricum, vor fi tot aşa, liste de oameni care locuiesc... Primăria are domiciliul cetăţenilor. Acelea nu dispar...(...) În momentul în care depui documentele pentru cartea de identitate, să nu mai fie necesară şi acea dovadă a adresei, adresa fiind cea pe care o declari sau cu care eşti înregistrat în celelalte documente ale primăriei, ale autorităţilor locale", a precizat Barna.

Sursa foto: Studio M / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri