AUR susţine orice demers care are ca finalitate "debarcarea Cabinetului Cîţu", dacă moţiunea de cenzură pe care a iniţiat-o nu va trece, a declarat, duminică, la Prima TV, deputatul George Simion, copreşedinte al AUR.

"Semnăm, votăm orice demers care are ca finalitate debarcarea Cabinetului Cîţu, nu doar pe Florin Cîţu. Nu ştiu dacă rămân ceilalţi, eu văd că s-au creat nişte falii care pot fi ireconciliabile, după aia trebuie să apară iar în faţa Guvernului. Nu văd cum n-ar trece o astfel de moţiune de cenzură dacă nu pactizează şi pe faţă PSD-ul", a precizat Simion, conform Agerpres.ro.

Întrebat cum crede că se va rezolva actuala criză politică, Simion a afirmat că AUR îşi doreşte un guvern de uniune naţională, conform ponderii din Parlament, sau alegeri anticipate. El a respins ca variante refacerea coaliţiei sau un guvern minoritar sprijinit de PSD.

"Nu ne dorim, nu e bine pentru ţară niciuna dintre cele două variante. Noi ne dorim guvern de specialişti. Eventual, conform ponderii din Parlament, un guvern de uniune naţională. Dacă acest lucru nu este posibil şi Klaus Iohannis se încăpăţânează să nu discute cu nimeni doar să facă cum vrea el, alegeri anticipate (...). Eu aş miza pe o mare majoritate, dacă nu pe toţi parlamentarii noştri, că vor vota şi sunt dispuşi să facă pentru binele României alegeri anticipate cu o nouă majoritate parlamentară, care să corespundă voinţei românilor", a susţinut Simion.

Cu privire la moţiunea de cenzură pe care AUR a inţiat-o, iar USR PLUS a semnat-o, Simion a spus că aceasta va trece de Curtea Constituţională, pentru că au fost respectate "ca la carte" procedurile parlamentare.

"Ce spun Guvernul Cîţu şi reprezentanţii lui în Parlament, că nu sunt semnăturile adevărate: dacă nu erau adevărate, ieşea unul dintre cei 43 de semnatari ai moţiunii din partea AUR să zică: 'Domn'e, eu nu am semnat'. Nu, au semnat unii dintre ei, 11 - scanat şi la cei de la USR e vorba de 20 de semnături. Noi, luni, în momentul în care au venit parlamentarii la Parlament, le-am adus şi fizic, şi olograf, nu este nicio problemă din punctul ăsta de vedere, pentru că de un an şi jumătate toate procedurile parlamentare s-au desfăşurat în felul ăsta", a explicat Simion.

În context, liderul AUR a menţionat că în contul partidului s-au adunat peste 2 milioane de euro, bani primiţi de la Autoritatea Electorală Permanentă în opt luni, de când această formaţiune politică este în Parlament.

"Noi avem până în momentul ăsta undeva la 2 milioane şi ceva de euro în cont, pe care nu-i folosim, deşi au fost presiuni şi mulţi şi-ar lua secretare, sedii. Au fost voci şi în interiorul partidului care au spus: 'Hai să luăm banii că o să creştem mult mai repede'", a mai declarat Simion.

Potrivit acestuia, AUR doreşte ca aceşti bani să fie folosiţi pentru construcţia unui spital de mari arşi în Bucureşti, pe care să-l doneze statului român.

"Primim aceşti bani, nu-i folosim, sunt în cont şi vrem să construim un spital în Bucureşti. Un spital de mari arşi, cum s-a promis, după Colectiv nu există. Vrem să fim lăsaţi să dăm aceşti bani pentru construcţia de mari arşi, spitalul îl donăm statului român. Doar să ne lase statul român, pentru că în momentul ăsta, dacă am face acest lucru, ar fi deturnare de fonduri. Noi am zis că nu-i vrem pentru partid, nu o să-i folosim pentru partid, chiar ne încurcă", a spus Simion.

Sursa foto: Facebook/ Alianța pentru Unirea Românilor- AUR

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri