Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a declarat că nu susţine introducerea de noi taxe, pentru că această măsură ar însemna "bani mai puţini la buget".

"Vă spun ca membru al PNL. Noi nu susţinem, avem şi program de guvernare, nu susţinem taxe noi. (...) PNL a venit cu soluţii în 2020, 2021, ani record pentru gradul de colectare. Veniturile au crescut la 32,7%, 32,8% din PIB în 2020 şi 2021, după ce am scos taxele. Ar fi culmea acum să introducem taxe. Asta ar însemna bani mai puţini la buget. Dacă se va ajunge acolo, conducerea PNL va veni în BEX şi va supune la vot o astfel de soluţie. Eu, ca membru al PNL, nu susţin o astfel de soluţie", a precizat Cîţu, la Senat, scrie Agerpres.ro.

El a spus că, în ultima lună, nu a fost nicio şedinţă de BEX al PNL în care se discută, de obicei, "agenda Guvernului şi programul parlamentar".

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că Guvernul nu va introduce noi taxe şi impozite în următoarea perioadă, dar a adăugat că susţine în continuare introducerea impozitului progresiv "cu deductibilităţile necesare".

"Inflaţia, aproape 42%, m-am uitat şi eu pe cifrele de la INS, este influenţată în continuare de preţul de la energie, pentru că nu s-a reuşit companiile să închidă toate compensările. E posibil ca, dacă Ministerul Energiei închide acest capitol cu compensările pe energie, inflaţia să mai scadă, urmând apoi să facem faţă inflaţiei care vine din zona euro", a afirmat Ciolacu, la sediul PSD, întrebat cum comentează faptul că în România inflaţia a avut o creştere record, ajungând la 13,8%.

Marcel Ciolacu a mai spus că reprezentanţii coaliţiei de guvernare caută noi soluţii pentru sprijinirea populaţiei cu venituri mici.

"În primul rând avem un pachet de măsuri pentru susţinerea românilor în implementare şi căutăm soluţii să venim şi cu alte măsuri în perioada următoare. (...) Cred că cel mai bine este să ne terminăm discuţiile şi să avem toate cifrele din interiorul Guvernului, apoi vom lua decizia politică pe care mai mult ca sigur că împreună cu premierul o să venim la presă şi o să o anunţăm, să afle toţi românii. Cred că este nevoie să venim cu anumite măsuri", a afirmat acesta.

Ciolacu a declarat că ar trebui luate, până la 1 iunie, mai multe măsuri fiscale, astfel încât bugetul de stat pe anul viitor să poată fi construit în baza acestora, având în vedere că modificarea Codului fiscal trebuie făcută cu şase luni înainte.

Sursa foto: Guvernul României/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri