Doar 37% dintre români sunt de părere că Președintele Klaus Iohannis estre respectat peste hotare, de către liderii țărilor occidentale și numai 24% consideră că șeful de stat al României este respectat, arată datele unui sondaj Avangarde.

39% dintre cei intervievați nu au o părere formată, arată informațiile prezentate în sondaj. În ceea ce privește țările pe care românii le consideră prietene cu țara noastră, Republica Moldova, Germania și Statele Unite ale Americii sunt în topul listei. La polul opus, fără a fi, poate, o surpriză, Rusia este principala țară văzută ca inamic, în timp ce China, Ungaria și Serbia sunt percepute mai curând ca state competitoare, mai arată sondajul Avangarde, potrivit G4Media.

Totodată, 55% dintre respondenții sondajului susțin că se arată mai degrabă nemulțumiți de poziția pe care o ocupă România în lume, în timp ce doar 14% spun că sunt mai degrabă mulțumiți de acest aspect. În ceea ce privește modul în care România este văzută peste hotare, de către țările din Occident, 49% dintre români cred că țara noastră are o imagine negativă și doar 18% sunt cei care percep România ca având o imagine mai degrabă bună în ochii statelor occidentale.

Sondajul Avangarde a fost realizat între 10 – 18 mai, pe un eșantion de 880 de subiecți și a măsurat percepția românilor pe diverse teme de politică externă.

Sursa foto: Precidency

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri