Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, aflat într-o vizită la Chişinău, a declarat că locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană, iar România are obligaţia de a o ajuta în acest demers.

"Locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană. Nu există altă cale de dezvoltare pentru Republica Moldova decât intrarea în Uniunea Europeană. România trebuie să ajute Republica Moldova. România nu face un favor Republicii Moldova, România are obligaţia de a ajuta Republica Moldova pentru tot acest parcurs. Am venit în delegaţie cu oameni cu expertiză în domeniu şi sperăm în perioada următoare să accelerăm această dimensiune parlamentară, fiindcă Republica Moldova trece perioada de tranziţie de uniformizare a legislaţiei Republicii Moldova şi a UE, lucru pe care România l-a parcurs acum mai mult timp, şi e păcat să nu lucrăm împreună la această legislaţie, astfel încât, fără a arde etape, să fim cât mai eficienţi şi să mărim ritmul Republicii Moldova să fie membru cu drepturi depline al UE", a spus Ciolacu, într-o conferinţă de presă la sediul Parlamentului din Republica Moldova, notează Agerpres.ro.

Acesta a adăugat că întreaga lume trăieşte "vremuri complicate" din cauza agresiunii Federaţiei Ruse asupra Ucrainei, care este "un stat suveran" al cărui popor a decis "ce parcurs îşi doreşte".

"Acest popor a fost agresat nemilos şi total incorect. (...) Atât cetăţenii din România, cât şi cei din Republica Moldova s-au implicat în acest exod de refugiaţi şi cred că sunt un exemplu pentru toată Europa. Va trebui să ne implicăm în continuare. Pare că avem de-a face cu un război de durată (...) care ne va afecta pe toţi, afectează cetăţenii din România şi din Republica Moldova. Şi dumneavoastră aveţi o inflaţie foarte mare, şi România. Este evident că cele două state trebuie să se ajute să depăşească aceste crize economice şi cetăţenii pe care îi reprezentăm astăzi trebuie ajutaţi să depăşească această perioadă cât mai repede şi trebuie susţinuţi de cele două guverne", a afirmat Ciolacu.

O delegaţie parlamentară condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a început o vizită oficială de două zile în Republica Moldova.

Vizita are loc la invitaţia preşedintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.

Pe lângă discuţiile la nivel parlamentar, Ciolacu mai are programate întâlniri cu preşedintele şi cu premierul Republicii Moldova, Maia Sandu şi, respectiv, Natalia Gavriliţa.

Sursa foto: Partidul Social Democrat/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri