Partidul Social Democrat l-au auzat pe ministrul Energiei, Virgil Popescu de incompetență într-o postare publicată pe pagina de Facebook a social democraților. Aceștia au adăugat că PSD a propus încă de anul trecut soluția reglementării prețului pentru o perioadă determinată de timp.

Postarea inițială a fost scrisă de membrul social democrat Mihai Weber, preluată ulterior de pagina de Facebook a celor de la PSD.

„Virgil Popescu, ministrul Energiei, este total lipsit de idei referitor la ce măsuri ar trebui luate pentru a compensa creșterile de prețuri la energie electrică, gaze naturale și combustibil. PSD a propus încă de anul trecut soluția reglementării prețului pentru o perioadă determinată de timp, dar PNL s-a opus, alegând varianta subvenționării în condițiile unui deficit bugetar în creștere. După pierderea unui an în care datoria publică a crescut pentru a susține această compensare aleasă de ministrul Energiei, ajungem la concluzia că propunerea PSD este singura în măsură să stopeze prețurile care deja nu mai au nicio justificare economică. Majoritatea țărilor din Europa au luat zeci de măsuri pentru a proteja populația și economia, în timp ce în România nu s-a avut în vedere decât soluția cea mai păguboasă pentru statul român, aceea de a compensa niște prețuri deja scăpate de sub control”, se arată în postare.

Deputatul Mihai Weber îi cere lui Virgil Popescu să găsească urgent soluții care să oprească și să descurajeze creșterea nejustificată a prețurilor la energie și gaze.

„Ținând cont de faptul că se apropie sezonul rece în care va crește consumul și, prin urmare, vor crește costurile atât pentru populație, cât și pentru agenții economici, îi cer imperativ domnului ministru al Energiei să se trezească și să vină urgent cu soluții care să oprească și să descurajeze creșterea nejustificată a prețurilor la energie și gaze.
Poate alege dintre soluțiile propuse de PSD sau soluțiile adoptate de alte țări din Uniunea Europeană, însă trebuie să o facă urgent, fiindcă românii nu pot duce la nesfârșit povara incompetenței sale”, adaugă deputatul.

Aceste declarații vin la scurt timp după ce USR a precizat că cei de la guvernare sunt incapabili să găsească soluţii pentru criza din energie. Partidul a adăugat că este timpul ca această Coaliție să plece acasă, începând cu ministrul Virgil Popescu.

Citiți și: USR: Coaliţia de guvernare este incapabilă să găsească soluţii pentru criza din energie.

Sursă: Facebook PSD

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri