Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, cu 191 de voturi "pentru", 66 "împotrivă" şi 12 abţineri, proiectul de lege care modifică Codul penal şi vizează abuzul şi neglijenţa în serviciu, în forma Guvernului, conform Agerpres.

În această formă este eliminat pragul de la care se consideră infracţiune pentru abuz în serviciu, aşa cum a decis marţi Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, care a dat raport de adoptare formei venite de la Guvern pentru acest proiect.

Întrebat de către jurnațiști de ce s-a luat această decizie, Marcel Ciolacu a spus că nu se va putea fura peste un leu, conform Digi24.

Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest proiect.

Preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Laura Vicol, a anunţat, marţi, că, în urma discuţiilor din coaliţia de guvernare, sunt retrase toate amendamentele partidelor din coaliţie, precum şi cele votate în Senat, la proiectul de modificare a Codului de procedură penală, fiind adoptată forma venită de la Guvern.

"În urma unor discuţii finalizate în coaliţie se vor retrage toate amendamentele discutate în comisie şi textele adoptate în Senat la proiectul Codului de procedură penală şi se merge pe forma venită de la Guvern. Toate amendamentele de la Cameră vor fi retrase, şi cele de la Senat vor fi retrase şi va rămâne forma venită de la Guvern", a precizat Vicol, după dezbaterile pe acest proiect, care au durat două ore şi jumătate.

Deputaţii USR au protestat pe procedură, menţionând că niciodată nu s-a întâmplat acest lucru.

"Mi se pare inacceptabil că se aruncă în derizoriu un proiect foarte important. Parlamentul arată o incompetenţă crasă. (...). Am muncit ca proştii până la ora asta", a spus Stelian Ion.

El a precizat că amendamentele de la Senat nu pot fi eliminate.

Preşedintele Comisiei juridice, Laura Vicol, a supus la vot varianta venită de la Guvern a proiectului, spunând că s-au înregistrat doar patru abţineri. "A fost adoptată forma venită de la Guvern şi urmează să se pronunţe Senatul", a afirmat Vicol.

Sursa foto: LCV/ Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri