Nicolae Ciucă a fost ales preşedinte al Senatului cu 88 de voturi, scrie Agerpres.

Votul a fost secret cu buletine. Au fost înregistrate 88 voturi "pentru" şi 16 "împotrivă". Pentru această funcţie şi-a mai depus candidatura Anca Dragu (USR), care a obţinut 16 voturi "pentru" şi 88 "împotrivă".

Liderul grupului USR din Senat, Radu Mihail, a pledat pentru dezbateri ale reprezentanţilor grupurilor parlamentare şi pentru prezentarea candidaţilor, care să preceadă votul, dar alegerea s-a desfăşurat "prin procedura obişnuită", după cum a precizat Alina Gorghiu, preşedintele de şedinţă.

"Ideea de a maneliza alegerea preşedintelui Senatului nu cred că este foarte fericită", a afirmat liderul grupului senatorilor PNL, Daniel Fenechiu.

Luni, liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi-a depus mandatul de prim-ministru pentru a putea fi demarate procedurile privind rotativa guvernamentală.

Pe 29 iunie 2022, Florin Cîţu a demisionat din funcţia de preşedinte al Senatului, iar de atunci interimatul a fost asigurat de Alina Gorghiu.

Premierul Ciucă a demisionat cu întârziere dat fiind că planul inițial era să plece din fruntea Guvernului pe 26 mai. Rotativa guvernamentală s-a amânat însă din cauza grevei din educație. Acum, marea întrebare este dacă UDMR va mai face parte sau nu din noul Executiv, condus de Marcel Ciolacu.

Planul inițial era ca încă de pe 26 mai, Marcel Ciolacu să preia conducerea Guvernului. A intervenit însă greva din educație, care a dus la blocarea rotativei.

”Am convenit ca, până la soluționarea acestor probleme, să nu îmi depun mandatul și să îmi asum în continuare responsabilitatea funcției de premier”, a spus atunci Ciucă.

Decizia de amânare a rotativei guvernamentale a fost susținută și de Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor.

Acum, când greva din educație pare soluționată, Nicolae Ciucă a anunțat că își depune mandatul. Demisia a fost anunțată după publicarea în Monitorul Oficial a ordonanței privind salarizarea în educație.

Sursa foto: shutterstock/ mircea moira

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri