Vlad Voiculescu, fost ministru al sănătății în perioada decembrie 2020 - aprilie 2021, a reacționat printr-o postare pe Facebook la ancheta DNA ce vizează personalitățile politice care au fost în spatele achiziției de vaccinuri din timpul pandemiei de COVID-19. Voiculescu se disculpă în scandalul în care se vorbește despre un „tun” de un miliard de euro și aruncă vina pe umerii premierului de la acel moment, Florin Câțu, și el aflat sub lupa anchetatorilor.

Economistul Vlad Voiculescu a făcut primele declarații, în social media, după ce a fost acuzat de abuz în serviciu în timpul pandemiei de COVID, mai precis în procesul de achiziție a vaccinurilor cu care a fost imunizată populația. „Pe 21 septembrie 2021 spuneam că o anchetă privind achiziția de vaccinuri în România este binevenită”, și-a început „pledoaria” Voiculescu, adăugând apoi că nu el este cel răspunzător pentru managerierea crizei în acea perioadă.

„Reamintesc că vaccinarea anti-COVID a fost în subordinea premierului în perioada pandemiei, nu a ministrului Sănătății: e vorba de faimosul comitet de vaccinare condus de dl. Gheorghiță care îi raporta ministrului Apărării Ciucă și premierului Cîțu,” a precizat Voiculescu. „Deciziile privind achiziția de vaccinuri au fost luate exclusiv de premierul de la acea vreme. Există înregistrări ale ședințelor de guvern și documente care probează că premierul și-a asumat aceste decizii,” a adăugat fostul ministru.

Voiculescu a clarificat că el nu a fost, la acea vreme, de acord cu unele decizii, dar că „numărul de doze achiziționate a constituit o decizie de oportunitate în condiții de incertitudine privind disponibilitatea producției, evoluția tulpinilor, necesitatea re-vaccinării.” Acesta a mai pus sub semnul întrebării și modul în care a început ancheta, dată fiind apropierea campaniei electorale. „Sunt desigur semne de întrebare, cum o decizie executivă unde nu cunosc să existe vreo urmă sau vreun element de corupție și care nici măcar nu îmi aparține, face înainte de o campanie electorală subiectul unei acțiuni penale.”

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri