Martin Ornass-Kubacki este vicepresedinte si director regional al operatorului de transmisiuni prin satelit SES ASTRA, una dintre cele mai mari companii la nivel global pe acest segment. El a acordat un scurt interviu pentru rubrica Profil IT, marca wall-street.ro.
SES ASTRA are 51 de sateliti geostationari si ofera servicii de telecomunicatii broadcaster-ilor, furnizorilor de Internet precum si operatorilor mobili si ficsi.

W-S.ro: Povestiti-mi in cateva cuvinte o zi de lucru obisnuita pentru dumneavoastra/echipa dumneavoastra. Cu ce dificultati va confruntati saptamanal/zilnic? Care parte a zilei va place cel mai mult si de ce?

MO: Echipa pe care o coordonez acopera 15 tari, din Polonia, in nord, pana in Bulgaria, in Europa de Sud-Est, prin urmare va dati seama ca, desi incercam sa ne planificam programul zilnic cat mai exact, acesta este dominat de neprevazut. Adica rezolvi o problema intr-o tara, apoi imediat trebuie sa fii capabil sa „comuti” la alta tara/problema/sarcina etc. Este o reala provocare, dar tocmai de aceea domeniul transmisiunilor prin satelit este atat de fascinant. Zi de zi trebuie sa te adaptezi la noi culturi, specificitati, limbi straine, mentalitati locale etc.

W-S.ro: Ce va propuneti sa realizati prin activitatea desfasurata zi de zi?

MO: Sa finalizez toate „misiunile” pe care mi le-am stabilit pentru ziua respectiva – cum spuneam anterior, uneori este greu sa rezolvi toate problemele sau sarcinile care apar zi de zi din tari atat de numeroase si cu totul diferite.

W-S.ro: Care au fost ultimele doua carti pe care le-ati citit si ce ati invatat din ele?

MO: Recent am citit fascinantul roman de spionaj „Red to Black” de Alex Dryden, din care am invatat ca multi au un „plan ascuns”, indiferent de ceea ce iti spun direct in fata si amuzantul „Tot ce v-ati dorit sa aflati despre regi, dar nu ati indraznit sa intrebati”, scris de Alexander von Schoenburg. Aceasta din urma mi-a reamintit ceva ce stiam deja, si anume ca si cele mai mari personalitati sunt doar oameni obisnuiti, cu slabiciuni si calitati, ca oricare dintre noi.

W-S.ro: Cat de des va intalniti cu manageri romani? Cand va intalniti cu un potential nou partener/client, ce anume face ca acea persoana sa va PLACA sau sa NU va placa? Ce semne/comportamente preferati atunci cand discutati cu un director/partener de afaceri?

MO: Incercam sa pastram o legatura foarte stransa cu partenerii din Romania – directorul local, Mihai Ursoi, se intalneste zilnic cu acestia iar eu incerc sa fac acelasi lucru o data la cateva saptamani, daca nu apare ceva urgent de discutat intre timp. Evident, vorbim foarte des la telefon. Ce imi place la managerii din Romania este deschiderea lor fata de idei noi, uneori riscante si disponibilitatea lor de a accesa deseori medii de afaceri dificile. In afaceri, apreciez curajul, corectitudinea, personalitatea puternica, etica in afaceri, abordarea directa si empatia de a intelege nevoile celorlalti. Deseori, dupa cateva minute, imi dau seama ca partenerul meu si cu mine „emitem pe aceeasi lungime de unda” – dupa care este mult mai usor sa ajungem la un consens.

W-S.ro: Care credeti ca sunt cele trei caracteristici care transforma un manager bun in CEL MAI BUN manager?

MO: Curaj/personalitate puternica, tenacitate si etica in afaceri. De asemenea, trebuie sa iti placa sa cunosti oameni noi si sa fii foarte deschis.

W-S.ro: Cum ati descrie in doar TREI cuvinte urmatoarele: Facebook, LinkedIn, Twitter, retele de socializare, intalniri fata in fata, conferinte video.

MO: In trei cuvinte ma tem ca mi-e imposibil... Evident, dintre cele mentionate mai sus prefer „intalnirile fata in fata”. Nu sunt un fan Facebook, Twitter etc., pe care le consider o alternativa de inlocuire a contactului real.

W-S.ro: Unde si ce v-ati dori sa fie ASTRA peste trei ani?

MO: As vrea sa pot spune ca ocupam pozitia de lider de piata in Romania si as dori sa fim considerati operatorul satelit „preferat” in Romania. Si asta cat mai repede cu putinta, nu abia peste trei ani.

PROFIL IT este o sectiune in care managerii pasionati de gadgeturi si tehnologie impartasesc cititorilor preferintele in materie de produse IT. Cititi aici mai multe intervuri din rubrica PROFIL IT.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Profil IT »



Setari Cookie-uri