AFI Europe a incasat in primele noua luni din inchirierea centrului comercial AFI Palace Cotroceni 17,3 milioane de euro, usor sub veniturile realizate in aceeasi perioada a anului trecut, de 17,7 milioane de euro.

Veniturile din chirii din Romania raman cele mai mari incasate in tarile europene in care compania are proiecte imobiliare, potrivit raportului trimestrial al dezvoltatorului israelian, potrivit Mediafax.

Totodata, veniturile totale in Romania, respectiv chirii plus veniturile din servicii, au totalizat 23,26 milioane de euro, nivel usor superior celui de 23,12 milioane de euro din intervalul ianuarie-septembrie 2010, pe fondul majorarii veniturilor din servicii, de la 5,18 milioane de euro la 5,6 milioane de euro.

Centrul comercial din Bucuresti, cu o suprafata inchiriabila de 76.000 metri patrati, a fost deschis la sfarsitul anului 2009, in urma unei investitii de peste 300 de milioane de euro. Mall-ul este inchiriat in proportie de 94,3%, o suprafata de 4.445 metri patrati fiind disponibila. Valoarea de piata a centrului comercial a fost stabilita, la sfarsitul lunii septembrie, la 350 milioane de euro, de firma de consultanta imobiliara DTZ, nivel similar cu cel de anul trecut.

In total, AFI Europe a obtinut venituri din chirii in tarile unde detine active imobiliare, respectiv Cehia, Serbia, Romania si Bulgaria, de 36 milioane de euro, fata de 35,5 milioane de euro cu un an inainte. Veniturile totale au fost de 74,2 milioane de euro, in scadere de la 77 milioane de euro in primele noua luni din 2010.

Portofoliul AFI Europe a fost evaluat la sfarsitul lunii septembrie la 1,1 miliarde de euro, din care aproape jumatate, respectiv 530 milioane de euro, valoreaza activele detinute in Romania.

In afara de centrul comercial AFI Palace Cotroceni, singurul proiect finalizat de dezvoltatorul israelian in Romania, pe piata locala compania mai detine terenuri in Bucuresti, Ploiesti si Arad.

In prezent, dezvoltatorul construieste o zona de birouri langa centrul AFI Palace Cotroceni si a mai anuntat inceperea unui centru comercila in zona Chitila, unde are un teren de 155.000 de metri patrati.

O parte din acest teren, in suprafata de circa 30.000 de metri patrati, urma sa fie vanduta unui operator de magazine de bricolaj, dar intelegerea a cazut din cauza ca nu au fost indepliniti anumiti termeni ai antecontractului, potrivit raportului financiar al firmei.

AFI Europe este parte a grupului Africa Israel, controlat de miliardarul israelian Lev Leviev, fiind activ din anul 1997 in domeniul dezvoltarii si investitiilor rezidentiale si de retail.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »




Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Leul s-a depreciat fata de euro in ultima zi din 2019