Raiffeisen Bank, a patra banca de pe piata locala, isi va muta, incepand in 2013, sediul central in cladirea SkyTower, cel mai inalt imobil din Bucuresti, si in proiectul Floreasca Office, amplasat in imediata vecinatate a turnului, pe Calea Floreasca.
Cladirea SkyTower va avea 37 de etaje si 137 metri si va fi livrata la sfarsitul anului 2012, urmand sa devina cea mai inalta cladire din Bucuresti. Cea mai inalta cladire in folosinta din Bucuresti este, in prezent, Casa Presei Libere, care masoara 104 metri, urmata de BRD Tower - 87 metri, Bucharest Tower - 83 metri si Hotel Intercontinetal - 77 de metri inaltime.

Raiffeisen Bank se va muta in 2013 si va ocupa etajele 2-7 inclusiv, precum si o parte din cladirea de sapte niveluri, Floreasca Office.

“Oferta de spatii de birouri care sa corespunda cerintelor noastre, este foarte restransa in Bucuresti. Acesta este motivul pentru care asteptam finalizarea SkyTower si ne bucuram sa putem oferi clientilor si angajatilor nostri un mediu de afaceri corespunzator“, a spus Steven van Groningen, CEO al Raiffeisen Bank S.A.

Raiffeisen Bank International a cumparat turnul cu 37 de etaje

Raiffeisen evolution, constructorul SkyTower, a finalizat pe data de 21 noiembrie anul curent vanzarea proiectului catre Raiffeisen Property InternationaI GmbH, membra a concernului Raiffeisen Bank International AG (RBI).

„Acest proiect a fost gandit initial pentru investitori, insa ca urmare a schimbarii conditiilor-cadru, si anume hotararea Raiffeisen Bank S.A. de a avea un nou sediu central, acesta a evoluat catre un proiect de prestari servicii“, a spus Markus Neurauter, purtator de cuvant al board-ului executiv al Raiffeisen evolution.

In cadrul complexului imobiliar din Calea Floreasca, Raiffeisen evolution va construi proiectul comercial Promenada Shopping Center, in calitate de dezvoltator.

Lucrarile de constructie pentru proiectul SkyTower sunt in plina desfasurare, in prezent ajungandu-se la nivelul etajului 12 si, in paralel, derulandu-se lucrarile la fatada.

In cadrul aceluiasi amplasament se afla in constructie si cladirea de birouri Floreasca Office, care va avea 16.000 mp inchiriabili, ce vor fi fi ocupate tot de catre Raiffeisen Bank S.A.

SkyTower in cifre

Inaltimea: 137 m, desfasurata pe 37 niveluri (P + 36 + etaj tehnic)
Suprafata construita supraterana: 50.000 mp
Suprafata construita: etaj 1.150 mp
Parcare subterana: 518 locuri
Termen de finalizare sfarsitul anului 2012

Floreasca Office in cifre

Suprafata inchiriabila: circa 16.000 mp, desfasurata pe 7 etaje (P+6)
Suprafata construita pe etaj circa: 2.300 mp
Parcare: 200 locuri
Termen de finalizare sfarsitul anului 2012

Raiffeisen evolution project development este o societate de dezvoltari imobiliare cu sediul central in Viena si care activeaza in Austria si in Europa Centrala si de Est. Portofoliul Raiffeisen evolution cuprinde in special cladiri rezidentiale si de birouri, dar si hoteluri, centre comerciale, centre specializate de retail si proiecte multifunctionale.

Raiffeisen Property International, cu sediul in Viena, este divizia Raiffeisen Bank International AG (RBI) pentru proprietatile comerciale in Austria si in Europa de Est, concentrandu-se pe exploatarea imobilelor in calitate de proprietari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri