Ali Ergun Ergen, cel care in ultimii sase ani a fost responsabil cu dezvoltarea Proiectului Baneasa, s-a intors de curand la dezvoltatorul Anchor Grup, proprietarul centrelor comerciale Plaza Romania si Bucuresti Mall.

In varsta de 41 de ani, Ali Ergun Ergen este considerat unul din cei mai experimentati consultanti din piata de retail.

De origine turca, el a condus operatiunile Anchor din 1999 si pana in decembrie 2005, cand a parasit grupul Anchor pentru Proiectul Baneasa, dezvoltat de Gabriel Popoviciu in nordul Bucurestiului.

Dupa alti sase ani, Ergen a renuntat la conducerea Baneasa Shopping City si s-a intors la Anchor, unde s-a ocupat in trecut cu dezvoltarea si inaugurarea centrelor comerciale Bucuresti Mall (1999), primul mall deschis pe piata locala si Plaza Romania (2004).

"Activand pe piata de consultanta si strategie in real estate de peste 13 ani, relatia lui Ali Ergun Ergen cu Anchor Grup se concretizeaza in prezent, in mod firesc, in acordarea de consiliere pe o serie de proiecte in desfasurare”, au explicat oficialii Anchor pentru wall-street.ro.

La sfarsitul anului trecut, Baneasa Shopping City a anuntat ca Ali Ergun Ergen va fi inlocuit de Georgios Argentopulos, membru in Consiliului de Administratie al Baneasa Developments si fost manager in cadrul Romtelecom.

Baneasa Shopping City a fost inaugurat in 2008 si este parte integrata a Proiectului Baneasa, care mai include magazinele IKEA, Carrefour, Metro, Bricostore si Mobexpert. In 2010, Baneasa Development, compania care detine centrul comercial, a afisat venituri de circa 30 de milioane de euro.

Anchor Grup mai detine pe piata locala, pe langa Bucuresti Mall si Plaza Romania, cladirea de birouri Anchor Plaza, proiectul rezidential InCity Residences si proiectul de birouri Anchor Plaza Metropol, a carui constructie a fost oprita. Dezvoltatorul mai detine un mall si in Chisinau, denumit Shopping MallDova.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Esecuri in turism: De la hoteluri fara clienti, la insule abandonate