DB Schenker Romtrans, unul din principalii operatori logistici din Romania, a inchiriat, prin intermediul Jones Lang LaSalle, 5.200 mp in Phoenix Logistics Center. In proiect au ramas vacanti 16.800 mp de spatii logistice si birouri. Proiectul a fost integral gol timp de aproximativ o luna, dupa ce la jumatatea lunii decembrie 2011, singurul chirias a plecat din spatiul preluat in Phoenix Logistics Center.


Phoenix Logistics Center este detinut de fondul de investitii Aviva Investors, care a achizitionat proprietatea in anul 2004. Depozitul este situat in zona industriala a Bucurestiului - in vest, la intersectia autostrazii A1 cu soseaua de centura si cuprinde 22.000 mp de spatii de depozitare, inclusiv birouri.

Autostrada A1 face parte din coridorul pan-european IV, care conecteaza portul Constanta de Ungaria si Serbia via Bucuresti. Aviva Investors dispune de un portofoliu de proprietati de 200.000 mp in toata Europa estica si include active in Polonia, Cehia, Ungaria si Romania.

Printre ocupantii importanti ai spatiilor logistice din zona de vest mentionam Lidl Distribution Center, Otter Logistics, Avon si Pepsi Americas, hipermarketul Carrefour, Militari Shopping Center (Praktiker, Domo), ACT Cold Storage, Peugeot, sau Volvo.

“DB Schenker Romtrans planificau extinderea operatiunilor in deservirea retailerilor locali si au ales Phoenix Logistics Center datorita proximitatii de actualul centru logistic pe care il detin in Chitila”, spune Irina Iliescu, Senior Consultant in cadrul departamentului industrial al Jones Lang LaSalle

Departamentul industrial-logistic al Jones Lang LaSalle a incheiat cu succes 10 tranzactii in 2011, in suprafata totala de 76.000 mp, tranzactii cu companii internationale de genul The Toro Company, Nestle, Procter & Gamble, Heineken, Honeywell, Interpart Romania si Automotive Wiring Systems.

In ceea ce priveste piata logistica in 2012, Irina Iliescu considera ca “noile dezvoltari logistice vor fi constituite in principal din constructii la cerere (build-to-suit), foarte putine dezvoltari fiind speculative in Bucuresti si la nivel national, in continuare din cauza lipsei finantarii. Se asteapta ca serie de dezvoltatori noi sa inceapa deja lucrarile la proiecte de tipul build-to-suit in orase precum Bucuresti, Timisoara, Pitesti si Ploiesti".

"Nivelul chiriei contractuale este preconizat a ramane stabil cu o usoara tendinta descrescatoare in semestrul al doilea al anului. situandu-se in intervalul 3,5-4,15 euro, iar rata de neocupare scazand la 11-12% la nivelul orasului Bucuresti. Credem ca viitorii chiriasi vor deveni mai selectivi in privinta locatiilor lor logistice, ca rezultat al problemelor de infrastructura”, a mai spus consultantul.

DB Schenker a achizitionat cel mai mare transportator din Romania- Romtrans in 2008.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Gebruder Weiss lanseaza serviciul de livrari la domiciliu in Romania