"In anul 2011, comparativ cu anul 2010, volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, a crescut cu 2,8%. Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri la lucrarile de reparatii capitale (+10,3%) si la lucrarile de constructii noi (+2,5%). La lucrarile de intretinere si reparatii curente volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 0,7%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile nerezidentiale si la constructiile ingineresti cu 6,3%, respectiv cu 2,6%. La cladirile rezidentiale, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 2,3%", se arata intr-un comunicat al INS, conform Mediafax.

Ca serie ajustata, cresterea a fost de 1,1%, evidentiata la lucrarile de reparatii capitale (+11,6%) si la lucrarile de constructii noi (+1%). Lucrarile de intretinere si reparatii curente au scazut cu 1,4%. Pe obiecte de constructii au avut loc cresteri la cladirile nerezidentiale (+8,7%) si la constructiile ingineresti (+0,8%). La cladirile rezidentiale s-a inregistrat o scadere cu 3,3%.

In luna decembrie 2011, volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) a crescut fata de luna noiembrie 2011, cu 15,8%, crestere evidentiata la toate elementele de structura astfel: lucrarile de reparatii capitale (+33,4%), lucrarile de intretinere si reparatii curente (+21,9%) si lucrarile de constructii noi (+10%). Pe obiecte de constructii au avut loc cresteri astfel: constructiile ingineresti (+20,3%), cladirile nerezidentiale (+17,2%) si cladirile rezidentiale (+0,4%).

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna decembrie 2011, comparativ cu luna noiembrie 2011, a inregistrat o scadere cu 0,6%.

Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri astfel: lucrarile de intretinere si reparatii curente (+3,8%), lucrarile de constructii noi (+3,6%) si lucrarile de reparatii capitale (+1,2%).

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile nerezidentiale (+4,2%) si la constructiile ingineresti (+3,3%).

Citeste si:

La cladirile rezidentiale s-a inregistrat o scadere cu 5,2%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a crescut in decembrie cu 1,8%. Pe elemente de structura s-a inregistrat o crestere la lucrarile de constructii noi cu 4,8%. La lucrarile de reparatii capitale si la lucrarile de intretinere si reparatii curente au avut loc scaderi cu 4,7%, respectiv cu 1,2 %.

Pe obiecte de constructii s-au inregistrat cresteri la cladirile rezidentiale si la constructiile ingineresti cu 21%, respectiv cu 2,5%. La cladirile nerezidentiale volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 9,5%.

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna decembrie 2011, comparativ cu luna decembrie 2010 a crescut cu 0,5%. Pe elemente de structura s-a inregistrat o crestere la lucrarile de constructii noi cu 7,8%. Lucrarile de intretinere si reparatii curente au scazut cu 1,5%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile rezidentiale cu 24,7% si la constructiile ingineresti cu 1,7%. La cladirile nerezidentiale s-a inregistrat o scadere cu 6,7%.