Cifra de afaceri a companiei de property si facility management BSS, unul dintre cei mai importanti jucatori din piata de profil, a crescut cu aproape 75% anul trecut, de la 5,3 milioane de euro la 9,2 milioane de euro, dupa ce portofoliul administrat a urcat la 2,4 milioane de metri patrati.
“Anul trecut am intregistrat o cifra de afaceri de 9,2 milioane de euro, in crestere cu aproximativ 75% fata de 2010 si un EBITDA (profit operational) de 860.000 euro”, a declarat, pentru wall-street.ro, Lucian Anghel, managing partner al companiei Building Support Services (BSS).

Anghel estimeaza ca valoarea pietei actuale de facility management externalizat, realizat prin firme specializate, se ridica la cel putin 120-125 milioane de euro.

Afacerile companiei au crescut anul trecut pe fondul maririi portofoliului de spatii gestionate, care a depasit 2,4 milioane de metri patrati. Si numarul angajatilor a crescut in 2011, de la 500 la 537 de persoane. [Vezi aici sum arata birourile BSS]

Anul trescut, BSS a preluat administrarea a doua cladiri de birouri din Pipera (Pipera I si Pipera II), a Centrului de Distributie Mega Image, a doua cladiri logistice si a castigat doua contracte nationale, respectiv reteaua Lidl din zona de sud a Romaniei si Bioromoil.

Printre cladirile administrate in prezent de BSS se mai afla: sediul CEZ Romania, Petrom City, Europe House si birourile River Place din zona Semanatoarea.

Concurentii BSS pe piata de property si facility management sunt MT&T, ISS si Coral Construct. [Citeste si Top 5 administratori de cladiri: Ce afaceri au avut in 2010]


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri