In urma cu un an, compania de consultanta in comunicare strategica si public affairs Links Associates, creata de fostul purtator de cuvant al MAE, Corina Vintan, si-a mutat sediul intr-o vila istorica din zona Piata Romana.
Cladirea a fost renovata si decorata dupa "instructiunile" Corinei Vintan (foto), astfel incat sa asigure o atmosfera de lucru, dar si un sentiment de familie. "In cele din urma, petrecem la birou cea mai mare parte a timpului, uneori chiar si 10-12 ore, asa ca este important cum ne simtim aici ", explica managerul decizia alegerii unei vile istorice, amenajata pe cont propriu.

Cei zece angajati ai companiei Link Associates ocupa in prezent o suprafata utila de 300 mp, desfasurata pe trei etaje. Vila din strada Nicolae Iorga a fost construita in anul 1896, in stil romanesc si a fost restaurata in exterior, iar mansarda a fost inaltata pentru a putea fi locuita.

Cu toate acestea, proprietarul a avut grija sa pastreze majoritatea elementelor originale ale cladirii, precum soba, parchetul si scarile din lemn masiv.

„Actual proprietar a recuperat imobilul in anul 2005, casa fiind o mostenire de la tatal sau, care o cumparase in 1936 de la doamna Paraschiva Cristoloveanu. Aceasta din urma o primise, ca dota, de la tatal sau”, povesteste Corina Vintan istoria cladirii in care lucreaza echipa Links Associates.

Principalele avantaje ale imobiluliui, continua ea, sunt accesibilitatea si faptul este o cladire cocheta, aflata intr-o stare foarte buna si amplasata in centrul Capitalei. Chiria, de circa 10 euro/mp, este una „rezonabila”, spune managerul.

„Vila dispune de toate facilitatile necesare desfasurarii activitatii firmei noastre: o sala de conferinta si un lounge pentru intalnirile non informale, la mansarda. Deoarece cladirea este veche, birourile nu sunt tip open space, dar pentru ca suntem ca o familie, usile birourilor, inclusiv cea de la biroul meu, sunt vesnic deschise”, arata sefa Links Associates.

Biroul Corinei Vintan este decorat cu tablouri si fotografii dragi managerului, insa cel mai important element il prezinta „colegul” sau de birou, Teddy, un urs polar cumparat de la Londra cu o „ocazie speciala”.

Pe masa sa de lucru se afla si un simbol al celui ce este considera "cel mai bun prieten al omului". Pasiunea Corinei Vintan pentru caini merge mai departe de atat, ea avand si doi Husky, pe care ii aduce din cand in cand la birou.

La subsolul cladirii se afla sala de mese si cateva birouri. Un inconvenient al sediului, spune managerul, il reprezinta parcarea, insa echipa Links Associates a inchiriat patru locuri de parcare.

Printre clientii companiei Links Associates se numara Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), Nokia Siemens Networks si Willbrook Management International, dezvoltatorul proiectului de birouri Cathedral Plaza.

BIROU DE COMPANIE este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri