Conducerea Impact vrea mai multi administratori

Consiliul de Administratie al dezvoltatorului imobiliar Impact Developer&Contractor (IMP) propune actionarilor revocarea administratorilor si cresterea numarului de membri in CA de la trei la cinci, scrie Mediafax.

Propunerea va fi analizata intr-o AGA programata pentru 25 aprilie, potrivit unei completari adusa convocatorului AGA publicat miercuri. Completarea a fost anuntata investitorilor printr-un comunicat transmis, vineri, Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Daca propunerea va fi aprobata de actionari, noii administratori vor fi alesi prin metoda votului cumulativ.

Actualul Consiliu de Administratie este format din presedintele CA, Dan Ioan Popp (foto), si doi membri, respectiv Valeriu Ionescu si Radu Bugica.

Candidaturile pentru Consiliul de Administratie pot fi depuse pana la 16 aprilie.

Dupa alegerea noului Consiliu, va fi ales si presedintele CA.

Pe ordinea de zi a AGA din 25 aprilie figureaza si imputernicirea Consiliului de Administratie ca pe o perioada de un an sa poata decide majorari de capital sau emisiuni de obligatiuni convertibile in valoare de cel mult 45 milioane lei. Delegarea atributiilor catre Consiliul de Administratie ar urma sa fie pentru perioada aprilie 2012 - aprilie 2013.

In ultimii ani, actionarii au mandatat anual Consiliul de Administratie sa poata decide majorarea capitalului social cu pana la 100%. Cea mai recenta majorare a fost operata la finalul anului 2007, cand capitalul social a urcat de la 114,8 milioane lei la 200 milioane lei, prin capitalizarea unor rezerve.

Propunerea de emisiune de obligatiuni prezentata in acest an vine in conditiile in care actiunile Impact sunt tranzactionate in prezent la 0,19 lei, pret de peste cinci mai mic fata de valoarea nominala de 1 leu. Astfel, investitorii puteau opta sa cumpere actiuni Impact direct de la bursa, decat sa subscrie intr-o majorare de capital la un pret cel putin egal cu valoarea nominala, de 1 leu/titlu.

Compania are un capital social de 197,8 milioane lei, divizat in 197,8 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 1 leu.

Cel mai mare actionar al companiei este Dan Ioan Popp, presedintele Consiliului de Administratie si directorul general al Impact, cu 16,52% din titluri. In actionariat se regaseste si compania de administrare a investitiilor East Capital, care detine prin firma Salink Limited, din Cipru, un pachet de 10,1% din actiuni. Alti actionari importanti sunt trei fonduri ING, care au cumulat 5,18%.

Titlurile Impact au scazut in sedinta bursiera de joi cu 2,66%, la 0,19 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea companiei este de 37,6 milioane lei (8,6 milioane euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
BVB: Îngheţarea listărilor pe bursă contravine intereselor României
Setari Cookie-uri