Cele mai mari scaderi au fost inregistrat in regiunile de dezvoltare Bucuresti-Ilfov (-119 autorizatii), Sud-Muntenia (-64) si Sud-Vest (-56). Intr-o singura regiune a fost raportata o evolutie pozitiva - Nord-Est, relateaza Mediafax.

In luna februarie s-au eliberat 1.999 de autorizatii pentru construirea de cladiri rezidentiale, in crestere cu 15,4% fata de ianuarie 2012 si in scadere cu 12,4% comparativ cu februarie 2011.

Din totalul avizelor, 64,5% au vizat zona rurala.

Citeste si:

"Distributia in profil regional evidentiaza o crestere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale in aproape toate regiunile de dezvoltare. Cele mai importante cresteri s-au inregistrat in Nord-Vest (+85 autorizatii), Nord-Est (+70 autorizatii) si Vest (+34 autorizatii)", se arata intr-un comunicat al INS.

Fata de aceeasi luna a anului precedent, in februarie a scazut numarul de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale (-284 autorizatii), scadere reflectata in aproape toate regiunile de dezvoltare. Cele mai semnificative au fost in Sud-Muntenia (-96 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (-75 autorizatii) si Sud-Est (-51 autorizatii). Cresteri usoare au fost in doua regiuni de dezvoltare, respectiv in Nord-Vest si Centru.