Votul consilierilor locali ieseni, care au reglementat situatia juridica a terenului pe care se afla ansamblul urbanistic Palas, a reconfirmat legalitatea proiectului Palas Iasi, a anuntat dezvoltatorul Iulis Group, controlat de Iulian Dascalu.
Proiectul Palas Iasi va fi inaugurat pe 31 mai, dupa o investitie de 260 de milioane de euro, reprezentant cea mai scumpa dezvoltare imobiliara din afara Capitalei.

Consilierii locali au reglementat un „viciu de procedura privind statutul juridic” al terenului pe care s-a construit ansamblul multifunctional arhitectural Palas Iasi, care in 2011 fusese inventariat in domeniul public, ca urmare a unei decizii definitive si irevocabile a Curtii de Apel Oradea.

In noiembrie 2010, instanta oradeana a anulat HCL Iasi nr. 576/2004 prin care se dispunea trecerea terenului din proprietatea publica a municipalitatii in cea privata, pe motiv ca nu se facuse dezafectarea de la utilitatea publica.

Votul consilierilor locali a avut menirea de a reglementa statutul juridic al terenului, avand in vedere ca situatia acestuia este cu totul alta in prezent fata de anul 2004, raportat la care s-a pronuntat Curtea de Apel Oradea.

"Sunt convins ca Palas va fi un proiect emblematic pentru Romania. Vorbim despre o investitie de 260 de milioane de euro, dorita de peste 80% dintre ieseni, care va crea 4.000 de locuri de munca si va aduce un plus de valoare orasului", a declarat Iulian Dascalu, presedintele Iulius Group.

Printre chiriasii mallului se numara Village Cinemas, Auchan, Zara, Pull&Bear, Bershka, Stradivarius, Subway, C&A, Stefanel, New Look, Camaïeu, Humanic, Hervis si KFC Drive Thru.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri