Proprietarul, firma Yam Consultanta Imobiliara, este controlat in mod egal de doua firme inregistrate in Cipru, este in procedura de faliment, iar lichidatorul judiciar este Casa de Insolventa Transilvania, scrie Mediafax.

Cladirea este construita pe un teren de 800 de metri patrati, pe strada Valeriu Braniste, in zona Unirea din Bucuresti, are sapte etaje si o suprafata construita de 7.000 de metri patrati. Cladirea are si 69 de locuri de parcare subterana.

Licitatia va avea loc pe 25 mai, iar daca activele nu sunt adjudecate vor mai fi organizate licitatii pe 8 si 22 iunie, avand acelasi pret de pornire.

Citeste si:

Acesta este printre putinele cazuri de cladiri de birouri care au intrat in faliment din cauza conditiile economice dificile de pe piata imobiliara din Romania, pana acum fiind afectate mai ales proiecte de retail.

Finantarea constructiei cladirii a fost asigurata printr-un credit obtinut in anul 2008 de la Volksbank, in valoare de 6,74 milioane de euro si 4,079 milioane de lei. La sfarsitul anului 2010, datoriile firmei Yam Consultanta Imobiliara se ridicau la peste 25 milioane de lei (circa 6 milioane de euro).