Cladirea Olympia Tower care gazduieste activitatea companiilor grupului financiar olandez Eureko in Romania este situata la Piata Muncii din Capitala, pe bulevardul Decebal, intr-o zona aflata in continua dezvoltare, in proximitatea National Arena si la cateva minute distanta de Bucharest Mall si Piata Unirii.
Olympia Tower este o cladire de clasa A, cu 12 etaje si finalizata din punct de vedere al lucrarilor de constructie la inceputul anului 2010.

Imobilul se afla in vecinatatea stadionului National Arena, in apropiere de statia de metrou Piata Muncii. Designul cladirii, inconjurata de foarte multe sedii de banca, poarta semnatura companiei PZP Arhitectura.

Eureko in Romania este parte a olandezilor de la Achmea B.V, iar principalii actionari ai grupului sunt Achmea Association si Rabobank. Grupul Achmea a fost infiintat in anul 1992, la Utrecht, in Olanda, si activeaza pe piata asigurarilor de viata, de bunuri si de sanatate, precum si a fondurilor de investitii - managementul activelor si produselor bancare.

In Romania, grupul Achmea a intrat in 2004, pe atunci denumit Eureko, cand a preluat Interamerican, ce actiona pe piata inca din 1994. Ulterior, procesul oficial de rebranding prin preluarea numelui companiei mama, Eureko, a avut loc la inceputul lunii februarie 2009 si, la numai o luna distanta, CBRE, in calitate de intermediar al tranzactiei, anunta ca administratorul de pensii private si asigurari Eureko a inchiriat o suprafata de birouri de 4.310 metri patrati in Olympia Tower.

Astazi, activitatea Eureko se desfasoara pe o suprafata a cinci etaje (2, 3, 5, 6 si 7), insumand 3.657 metri patrati, fara a lua in calcul cele 40 de locuri de parcare, puse la dispozitia angajatilor Eureko Asigurari si Eureko SAFPP si aflate in garajul subteran al cladirii. Un numar de 170 de angajati full-time si 60 de colaboratori (consultanti financiari) lucreaza pentru Eureko in Olympia Tower. Functia de director general al Eureko in Romania este detinuta de Frans van der Ent (foto).

Cladirea de clasa A are o suprafata inchiriabila totala de peste 9.500 de metri patrati, desfasurati pe 12 etaje, iar dezvoltatorul este firma elena Blue House Capital prin Olympia Dezvoltare. Accesul la imobil se face facil din toate partile orasului prin toate tipurile de mijloace publice de transport - metrou, tramvai, autobuz si troleibuz.

Pretul chiriei in zona variaza intre 15,5-18,5 euro / mp + TVA, conform ultimului raport publicat de CBRE. Cuantumul chiriei platite de Eureko este confidential.

"Olympia Tower a fost aleasa dintr-o lista de proiecte cu livrare in 2009 pe baza evaluarii unui numar de 20 de alternative, din care trei imobile au fost selectate pe lista scurta. Alegerea imobilului in faza de proiect a permis customizarea spatiului inchiriat conform cerintelor organizatiei cu costuri reduse. Expunerea foarte buna, accesibilitatea mijloacelor de trasnport si eficienta costurilor operationale au constituit argumente suplimentare in vederea alegerii imobilului", au declarat oficialii grupului Eureko.

Cele cinci etaje inchiriate in care angajatii Eureko Asigurari si ai companiei de pensii Eureko SAFPP isi desfasoara activitatea sunt amenajate in proportie de 80% in spatii de tip open space. De asemenea, exista un numar de 7 sali de sedinta, iar sala de mese apartinand Eureko este amplasata la etajul trei al imobilului si are o capacitate de 64 de locuri.

La randul sau, biroul directorului general (ultimele patru poze) pastreaza aceasi nota moderna si de bun-gust, completand astfel, in acceasi nuanta, tabloul de ansamblu al spatiilor Eureko din Olympia Tower. La momentul vizitei, Frans van der Ent se afla intr-o sedinta, alaturi de alti executivi.

Cladirea Olympia Tower mai gazduieste si cateva birouri ale firmelor Winmarkt, Mega Image, Intasoft, Diaverum, Chello si Spygot. Grupul Eureko reprezinta principalul chirias.

BIROU DE COMPANIE este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri