Fondul austriac de investitii S IMMO AG, care mai detine pe piata locala centrul comercial Sun Plaza din cartierul Berceni, a anuntat ca va investi 66 de milioane de euro intr-un proiect de birouri amplasat la intersectia noului Bulevard Uranus cu Calea Grivitei, intre Piata Victoriei si Gara de Nord.
Noul proiect de birouri, o investitie estimata la 66 de milioane de euro, se va numi The Mark si va cuprinde doua cladiri, una cu 15 si una cu 6 etaje, care vor totaliza o o suprafata de 28.000 mp. Companiile de consultanta imobiliara Colliers International si Jones Lang LaSalle au fost numiti agenti co-exclusivi ai proiectului.

“Lucrarile de constructie vor incepe, in functie de rezultatele primelor discutii de preinchirieri, in 2013, constructia urmand a fi finalizata nu mai devreme de 2014-2015. Modalitatea de finantare va depinde de felul in care evolueaza proiectul. Prima faza, pana la startul lucrarilor de constructie, este finantata prin capital propriu. Pe masura ce lucrarile de constructie vor evolua, vom selecta partenerii potriviti atat din punct de vedere al costului, cat si al structurii de finantare”, au declarat, pentru wall-street.ro, reprezentantii S Immo.

Fondul austriac planuieste sa obtina calificativului “Excelent” in cadrul procesului de certificare verde, conform normelor de sustenabilitate BREEAM (n.r.: cel mai important instrument de evaluare a cladirilor verzi). Pe langa cei 28.000 mp de birouri, The Mark va include o suprafata subterana de aproximativ 12.500 mp.

“Proiectul ofera 275 locuri de parcare plus 44 de spatii suplimentare in zona exterioara, ceea ce duce la una din cele mai competitive ratii de parcare din centrul Bucurestiului. Suprafetele pe etaj vor varia intre 250 mp si 2.300 mp”, se mai arata in anuntul austriecilor.

Arhitectul proiectului The Mark este compania Chapman Taylor, care s-a ocupat si de mallurile Sun Plaza si Baneasa Shopping City, precum si de cladirile de birouri din Bucharest Business Park si Floreasca 169A.

The Mark reprezinta una dintre cele mai mari investitii anuntate pe timp de criza pe piata spatiilor de birouri. In 2010, belgienii de la Atenor Group anuntau ca vor investi 150 de milioane de euro in proiectul Hermes Business Campus, care va fi dezvoltat pe etaje in apropiere de statia de metrou Pipera. Intre timp insa, proiectul a fost inghetat.

Alte investitii majore in cladirile de birouri au fost realizate de banci precum Raiffeisen Bank, UniCredit Tiriac Bank si Piraeus Bank, care si-au dezvoltat propriile sedii. In ceea ce priveste dezvoltatorii, Portland Trust urmeaza sa lanseze in urmatoarea perioada un nou proiect de birouri in zona Barbu Vacarescu.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri