Parcarea complexului Palas Iasi, care va fi inaugurat pe 31 mai, a necesitat o investitie de 73 de milioane de euro, potrivit dezvoltatorului Iulius Group. Investitia totala in Palas Iasi, compus din mall, cladiri de birouri, hotel si apartamente, se ridica la 260 de milioane de euro.

Parcarea cu 2.500 de locuri, considerata cea mai mare din Romania, se intinde pe cinci niveluri subterane si va fi deschisa publicului incepand cu data de 31 mai, in prezent fiind accesibila doar pentru angajatii cladirilor de birouri.

Prima ora si jumatate in parcarea Palas Iasi este gratuita, iar apoi tariful este de 2 lei pe ora de stationare.

"In premiera in Romania, parcarea subterana este dotata cu sistem inteligent de management, care ghideaza conducatorii auto spre locurile disponibile. Acest sistem este implementat de compania germana Scheidt & Bachmann, recunoscuta pe plan mondial ca furnizor de solutii pentru parcajele marilor aeroporturi din lume", spun cei de la Iulius Group.

In prezent, in cele trei cladiri de birouri din cadrul Palas Iasi lucreaza peste 700 de persoane. In ceea ce priveste traficul Pala, omul de afaceri Iulian Dascalu estima recent ca in primul an traficul Palas va atinge 50.000 de vizitatori pe zi si circa 15 milioane de vizitatori pe an.