Povestea Help Net incepe acum 14 ani, cu o farmacie deschisa in Timisoara, dupa o investitie de 15.000 de euro. Isabelle Iacob, pe atunci angajata a distribuitorului de medicamente Farmexim, punea astfel bazele unei companii pe care doar si-o imaginase intr-o lucrare de EMBA. Acum, Help Net inseamna o retea de 135 de farmacii, in cadrul careia lucreaza peste 1.300 de angajati.
„Centrul de comanda” al farmaciilor se afla intr-o cladire din imediata apropiere de statia de metrou Pipera, intr-o oaza de verdeata strajuita de randuri de flori. Miile de trandafiri – de la galben pai pana la rosu intens – te fac aproape sa uiti ca te afli in curtea unei companii care se ocupa cu medicamentele.

Aici, in aceeasi curte, se gasesc cladirea si depozitul Farmexim, depozitul Green Net si sediul Help Net. Aceasta fosta platforma industriala este cea de-a treia “casa” a grupului Farmexim. Sediul initial se afla undeva in zona Piata Rosetti, iar pentru ca afacerile au crescut, grupul si-a ridicat o cladire in Pipera, alta decat cea actuala, care era impartita de cele trei companii componente, adica de Farmexim, Help Net si Green Net (importator de produse de parfumerie, dermatocosmetice si suplimente alimentare).

„Ritmul alert de crestere a dus la sporirea numarului de angajati din back-office, asa ca nevoia de si mai mult spatiu a aparut curand. Astfel, ne-am mutat intr-o cladire construita special pentru noi, cu camere largi si luminoase”, povesteste Isabelle Iacob, directorul general al Help Net Farma.

Cladirea Help Net, aflata in proprietatea companiei, se intinde pe o suprafata de 1.300 metri patrati - parter si etaj. Spatiul este impartit in sapte departamente, fiecare cu cate o sala de 70-100 mp unde sunt organizate birourile celor 100 de angajati. „Am amenajat birourile astfel incat sa nu ingradim in niciun fel comunicarea dintre oamenii din departamente. Intalnirile cu persoanele din exterior se tin numai in salile de sedinta special amenajate”, subliniaza Iacob.

„Casa” Help Net nu are nimic din sterilul unei farmacii; alegerea portocaliului si a rosului caramiziu pentru mobila si decoratiuni dinamizeaza spatiile de lucru.

Isabelle Iacob isi aminteste ca la momentul in care s-a inceput schitarea imaginii corporate a Help Net, ceilalti s-au mirat de alegerea portocaliului (culoarea brandului – n.r.). „A fost destul de greu sa explicam chiar si oamenilor nostri de ce portocaliu, de ce o culoare agresiva. Am incercat sa spun ca nu este agresiva, ci una calda, care inspira starea de bine”, explica sefa retailerului farmaceutic.

“La birou ma simt ca acasa”


Biroul directorului general ocupa 40 mp si are o amplasare centrala. Isabelle Iacob spune ca din acest spatiu o caracterizeaza obiectele mici, fotografiile de familie, picturile si desenele fiicei sale, Emma, dar si colectiile de sticlarie de farmacie si sticlele de parfum expuse pe holurile firmei.

„Pentru mine, programul de lucru incepe la 8.45 si se termina la 19.45. Biroul meu este cel mai bun pentru mine intrucat este locul unde ma simt ca acasa si de unde pot coordona echipa de peste 1.300 de oameni pe care ii are acum Help Net”, arata Isabelle Iacob.

In total, cladirea are sase sali de meeting si o sala de training cu o capacitate de 100 de locuri. Aici se desfasoara cursurile Universitatii Corporatiste Help Net, un sistem de training dedicat angajatilor. „Avand numerosi studenti care frecventeaza cursurile sustinute de o echipa de traineri formata din specialisti din cadrul Facultatii de Farmacie «Carol Davila» din Bucuresti, lectori din invatamantul de stat si privat, precum si profesori de la universitati din Europa, Universitatea Help Net a avut nevoie de o zona dedicata care sa acopere nevoia de spatiu”, explica Iacob.

Parcarea cladirii este una dintre cele mai mari din Pipera, cu o suprafata de 11.000 mp, si poate gazdui 250 de masini, capacitate suficienta, mai ales ca cei mai multi dintre angajati aleg sa circule cu metroul pentru ca zona este foarte aglomerata.

„Traficul auto dificil, aglomeratia si lipsa acuta a drumurilor de acces sunt cele mai importante dintre neajunsurile pe care le are la ora actuala fosta Platforma Industriala Pipera, insa este o zona foarte la moda pentru segmentul de business. Totusi, un mare plus pentru noi este faptul ca ne aflam la 100 de metri de statia de metrou, astfel ca drumul spre si dinspre serviciu este cu mult usurat pentru angajatii nostri”, explica sefa farmaciilor Help Net.

Pentru anii viitori, grupul Farmexim are in plan o noua relocare intr-o alta zona, astfel incat accesul angajatilor, dar si al furnizorilor sa fie usurat.

Help Net face parte din grupul Farmexim, care mai cuprinde distribuitorul farmaceutic cu acelasi nume, precum si importatorul de dermatocosmetice Green Net. Farmexim a fost fondat de omul de afaceri Ovidiu Buluc, la inceputul anilor 1990, ca un prim importator si distribuitor de medicamente.

Compania Help Net a primit, recent, titulatura de SuperBrand, pentru a doua oara consecutiv.

Surse foto: Mircea Dragos (fotografii-profesionale.ro/), compania.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri