Future Group a lansat in 2005 investitie evaluata la aceea data la 120 mil. euro din Iasi, un proiect care ar fi urmat sa cuprinsa 14 blocuri de locuinte, un centru comercial si un centru comunitar. Din cele 14 blocuri au fost ridicate 9, iar 7 dintre ele sunt deja locuinte si au o Asociatie a Proprietarilor.

Pana la un punct investitia companiei israeliene, care avea planuri mari pentru piata rezidentiala din Romania, dorind sa construiasca mii de locuinte, impreuna cu alti parteneri prin investitii totale de peste 350 mil. euro, a mers bine. Criza a stopat situatia, compania a stopat proiectele anuntate. In Green Park constructia a fost finalizata doar partial, iar apoi, o data cu scaderea vanzarilor au inceput sa apara si problemele.

Constructorul, clientii nemultumiti de calitatea lucrarilor sau cei care inca nu si-au primit apartamentele, banca si recent si Asociatia de Proprietari din Green Park Iasi au depus somatii de plata, cereri de incuvintare a executarii silite si cereri de insolventa impotriva companiei care detine proiectul din Iasi, Future Investitii Imobiliare.

Compania Inter Doga, constructor al proiectului a obtinut recent in instanta o admitere a cererii de executare silita, care insa a fost suspendata ca urmare a unei contestatii a bancii creditoare, Banca Romaneasca.

Oficialii Inter Doga nu au putut fi contactati pana la ora publicarii articolului, insa Eugen Blanita, administratorul tehnic al Asociatiei de Proprietari a complexului rezidential a declarat pentru wall-street.ro ca si unii clienti ai companiei, nemultumiti de calitatea lucrarilor au primit in instanta incuviintarea executarii silite, dar ca executarii se lovesc de probleme pentru ca banca a pus sechestru pe conturile companiei.

Citeste si:

Intr-adevar la Judecatoria Iasi sunt mai multe dosare ale unor persoane fizice care cer desfacerea contractelor de vanzare-cumparare si restituirea sumelor platite.

De altfel si banca a depus o cerere de demarare a procedurii de insolventa impotriva companiei care detine Green Park.

Printre cele mai recente cereri de demarare a procedurii de insolventa se numara chiar cea a Asociatiei de Proprietari, care trebuie sa recupereze restante la intretinere de circa 300.000 lei de la Future Group.

„Ei detin peste 100 de apartamente, care inca nu s-au vandut, in cele 7 blocuri din asociatie, iar din iunie anul trecut au acumulat datorii de circa 300.000 lei la intretinere”, a spus administratorul asociatiei de proprietari.

Sursa foto: greenpark.wordpress.com