In prezent, cel mai mare mall din Europa este considerat proiectul londonez Westfield Stratford City, care are o suprafata inchiriabila de 176.500 mp. Spre comparatie, cel mai mare mall din Romania, Sun Plaza, are o suprafata inchiriabila de circa 80.000 mp.

Complexul AVIA Park, care va include atat spatii de retail, cat si de birouri, este amplasat in apropiere de Garden Ring, intre statiile de metrou Dinamo si Aeroport. Suprafata inchiriabila a centrului comercial va fi de 236.000 mp, fiind desfasurata pe patru etaje, dintre care 128.000 mp sunt destinati ancorelor.

Complexul va gazdui un centru de entertainment, cel mai mare cinematograf multiplex din Rusia si o parcare subterana cu 7.000 de locuri.

Citeste si:

Zona de birouri va fi compusa din doua cladiri de birouri de clasa A, cu o suprafata inchirabila de 8.000 mp fiecare.

Constructia complexului va incepe in trimestrul al treilea din acest an, iar deschiderea este planificata pentru trimestrul al patrulea din 2014, antreprenorul general fiind compania Renaissance Construction.

Compania de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle, prezenta si pe piata din Romania, a fost desemnata agentul exclusiv de inchiriere al AVIA Park.