Investitorii imobiliari straini au adus in primele sase luni 86 milioane de euro la capitalul firmelor pe care le detin in Romania, putin peste jumatate din suma infuzata in perioada similara a anului trecut, de 150 milioane de euro, potrivit datelor ONRC.

Cea mai mare subscriere a fost realizata de realizata la divizia imobiliara a grupului francez Auchan, Immochan Imobiliare, care a adus peste 11,4 milioane de euro la capitalul firmei din Romania.

Spre comparatie, anul trecut cea mai mare majorare de capital a fost de 46,2 milioane de euro, respectiv jumatate din subscrierile totale realizate de investitorii imobiliari in primele sase luni din acest an, conform Mediafax.

Sumele subscrise sunt in majoritate doar de ordinul catorva milioane de euro, iar firmele apartin unor investitori mici, cu cateva exceptii.

Astfel, printre investitorii importanti care au adus bani entitatilor detinute in Romania se numara fondul german DEGI, care a majorat capitalul uneia din firmele pe care o controleaza in Romania (DEGI PGV Tower din Bucuresti) cu 1,8 milioane de euro, Multi Development din Olanda, cu un aport de 1,1 milioane de euro, si Gran Via din Spania, cu 2,9 milioane de euro.

Alt investitor important este Area 10 Eastern World din Spania, cu o subscriere in valoare de 2,9 milioane de euro.

Si investitorii romani au adus bani la companiile imobiliare, capitalul Domus Stil, apartinand fratilor Negoita, fiind majorat cu 2,1 milioane de euro.

Alti investitori imobiliari activi pe piata romaneasca in primele sase luni au fost firma Royal Land, care a investit in doua transe cate 7 milioane de euro, firma Ideal Rezidential (inregistrata in Cipru), care a adus la capitalul firmei detinute in Ilfov peste 5 milioane de euro si Mageta Rezidential din Spania, cu trei infuzii totalizand 7,2 milioane de euro. De asemenea, fondul britanic Tri Investments a alocat 1,67 milioane de euro firmei Tri Invest ERPF.

In acest an a continuat, astfel, trendul descrescator al investitiilor realizate de companiile imobiliare in Romania din ultimii doi ani. Anul trecut, capitalul adus de investitorii imobiliare la firmele locale s-a diminuat de circa trei ori fata de 2010.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
[Infografic] Cati ani de munca valoreaza un apartament in Romania