Volumul lucrarilor de constructii a crescut in primul semestru, fata de aceeasi perioada a anului trecut, atat ca serie bruta cat si ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 7,5%, respectiv cu 7,7%, a anuntat Institutul National de Statistica (INS).

"Pe elemente de structura, la lucrarile de constructii noi, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 18%. S-au inregistrat scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-10,8%) si la lucrarile de reparatii capitale (-8,6%). Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 13,5%, respectiv cu 2,5%. La constructiile ingineresti, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 18,7%", se arata intr-un comunicat al INS, scrie Mediafax.

In iunie volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) a crescut fata de luna mai cu 7,6%. Lucrarile de reparatii capitale au consemnat un avans de 19,2%, lucrarile de intretinere si reparatii curente de 16,3%, iar lucrarile de constructii noi de 3%.

Pe obiecte de constructii au avut loc cresteri de 19,8% la cladirile nerezidentiale, de 8,1% la cele rezidentiale si de 2,7% la constructiile ingineresti.

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in iunie, comparativ cu mai, a inregistrat o scadere cu 9,9%. Pe elemente de structura, s-au inregistrat scaderi la lucrarile de constructii noi (-6,4%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-1,9%). Lucrarile de reparatii capitale au crescut cu 8%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 0,8%, iar ca serie ajustata a crescut cu 2,7%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Ce măsuri de distanțare socială a luat o companie cu 200 angajați
Setari Cookie-uri