Complexul imobiliar de lux Verdi Park din Bucuresti, in faliment, va fi scos la licitatie de catre lichidatorul judiciar la un pret de pornire de 4 milioane de euro, suma care va acoperi partial datoria de aproape 5 milioane euro pe care Alpha Bank o are de recuperat de la dezvoltatorul imobilului.
Verdi Park este situat in sectorul 2, intre Parcul Verdi si Lacul Floreasca. Cladirea are 5 niveluri si cuprinde 11 apartamente.

Toate cele 11 apartamente au suprafete mai mari de 92 de metri patrati si costau in 2010 intre 285.000 de euro si 1,6 milioane de euro.

Administratorul judiciar vrea sa vanda in bloc imobilul si terenul de 800 de metri patrati. Licitatia va fi organizata pe 10 septembrie.

Firma Meridian Land, controlata de Emil Oprea, care a dezvoltat complexul imobiliar de lux Verdi Park din Bucuresti, a intrat in faliment la sfarsitul anului trecut, pe fondul incapacitatii de a plati dobanzile la creditele contractate.

Procedura de faliment a fost declansata la cererea firmei Euro Insol, care este si administratul judiciar al Hidroelectrica. La inceputul anului 2010, instanta a admis cererea Meridian Land de intrare in insolventa si a desemnat ca administrator judiciar firma Dinu, Urse si Asoc. La solicitarea creditorului majoritar, Alpha Bank, administratorul judiciar a fost inlocuit un an mai tarziu cu firma Euro Insol.

La data intrarii in insolventa, asociatul unic al Meridian Land, Emil Oprea, a declarat ca masura are ca singura cauza intarzierile firmei de constructii la finalizarea complexului. Potrivit lui Oprea, constructia trebuia finalizata in 14 luni, dar lucrarule s-au intins pe trei ani, perioada in care firma a fost nevoita sa plateasca dobanzi la credite.

Complexul de apartamente a fost evaluat in 2009 de CBRE la 20 de milioane de euro, potrivit reprezentantului Meridian. Pana acum nu a fost vandut niciun apartament din imobil.

Principalul creditor al complexului este Alpha Bank, care are de recuperat 4,96 milioane de euro, iar firma de constructii Marcora Constructii are o creanta de 350.000 de euro.

Alpha Bank are de recuperat bani din mai multe proiecte rezidentiale care au intrat in insolventa in ultimul an, printre cele mai importante Asmita Gardens (70 de milioane de euro), Blue Tower (14 milioane euro) si Ibiza Sol (19 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri