"Alocarea sumei de 42,55 milioane lei pentru plata Primei de Stat va finaliza procesul de acordare a Primelor de Stat aferente economiilor realizate de cetatenii romani in cursul anului 2010 si va asigura circa 30% din necesarul de Prima de Stat aferenta economiilor realizate de clienti in cursul anului 2011", a declarat presedintele BCR Banca pentru Locuinte, Alexandru Ciobanu, intr-un comunicat al Asociatiei Bancilor pentru Domeniul Locativ din Romania.

Statul ofera o prima garantata de 25% din sumele economisite anual, dar nu mai mult de echivalentul a 250 euro pe an fiecarui client. Ciobanu a aratat ca, prin parteneriatul cu statul roman, sistemul de economisire-creditare pentru domeniul locativ se va dezvolta tot mai mult.

"Ne propunem cu prioritate ca, pe langa incurajarea unui comportament responsabil de economisire, sa stimulam investitiile in dezvoltarea si imbunatatirea fondului locativ", a mai spus presedintele BCR Banca pentru Locuinte.

Citeste si:

Peste 400.000 de clienti vor putea utiliza sumele aferente primei de stat pentru renovari, modernizari, extinderi si achizitii de locuinte sau terenuri.

Bancile pentru locuinte acorda credite cu dobanzi fixe, de 4,5%-6% pe an, pe toata perioada imprumutului, clientii putand accesa finantari anticipate.

Asociatia Bancilor pentru Domeniul Locativ din Romania a fost infiintata in 2007 si are ca membri cele doua banci prezente pe piata de economisire-creditare, Raiffeisen Banca pentru Locuinte si BCR Banca pentru Locuinte.