Firma Cefin Real Estate Alpha este detinuta de grupul italian Cefin si fondul de investitii american Heitman si a intrat in faliment in primavara lui 2010, relateaza Mediafax.

Licitatia pentru vanzarea complexului, amplasat in zona Baneasa, va avea loc pe 4 octombrie, lichidatorul judiciar fiind firma BDO Business Restructuring.

Compania a intrat in insolventa in luna iunie 2010, iar printre creditorii companiei se numara bancile Investkredit si Volksbank, precum si compania Romprest Service si firma de constructii elene Edrasis Psallidas. In acelasi an, patru luni mai tarziu a fost pronuntat falimentul ansamblului.

In aprilie 2007, dezvoltatorul a obtinut o linie de credit de 37,7 milioane de euro de la Volksbank si Investkredit.

Lucrarile de constructie ale complexului, totalizand 270 de locuinte, au fost stopate in anul 2009, moment in care 114 locuinte erau deja vandute.

Citeste si:

Investitia pentru dezvoltarea complexului era estimata in 2006, la anuntul proiectului, la 44 milioane de euro.

Cefin este implicat in mai multe proiecte imobiliare in Romania, cele mai mari pe segmentul spatiilor industriale, iar in sectorul auto este cel mai important dealer Iveco de pe piata locala si actionar al firmei care importa marca Ferrari.

Heitman este una dintre cele mai mari companii de management al investitiilor imobiliare, cu active de circa 13,5 miliarde de dolari. Clientii companiei includ institutii internationale si americane, fonduri de pensii, fundatii si investitori individuali.

In ultimii ani, mai multe complexuri imobiliare din Bucuresti au intrat in insolventa sau in faliment din cauza scaderii drastice a vanzarilor de locuinte, printre cele mai notabile cazuri fiind Asmita Gardens, Blue Tower, Ibiza Sol sau Laguna Residence.